There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle landets store byer
Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede
Thon Hotels - fantastisk frokost
Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål
Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien
Campcation – Bestill camping over hele Norge med Campcation
Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog
SJ NORD - opplevelsen starter på toget
Vy express - reis med buss over hele Norge
NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge
DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo
AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser
Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget
Arctic Campers - lei din bobil eller camper
Nordic Campers - den beste måten å se Norge på!
Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul
Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"
Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser
Up Norway - skreddersydde reiser
Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser
Brim Explorer – Stille fjordturer med elektrisk katamaran
Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett
Fjord Travel – Bærekraftige flerdagsturer
Go Fjords - Turer og aktiviteter over hele Norge
Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer
Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil
Expa Travel - Ekte opplevelser
Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell
Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Med frisk og freidig bruk av ferske, lokale råvarer inspirerer de to Michelin-restaurantene RE-NAA og Sabi Omakase mange andre spisesteder i hele Stavangerregionen.
– Det vi brenner for, er å vise frem Stavangerregionen på din tallerken, forklarer kjøkkensjef Sven Erik Renaa, som står over grytene i restaurant RE-NAA, som han driver sammen med kona Torill.
– Stavanger er verdens beste sted å tilberede mat fordi råvarene er rett utenfor døren. Vi har sjømat, grønnsaker, vilt, sopp og annet innenfor en rekkevidde på en liten halvtime, sier Erik, mens Torill legger til:
– Vinbønder har sine terroir, og hos oss er for eksempel lammebønder kjent for sine særpreg.
Flere andre restauranter holder høyt nivå og tempo, som N.B. Sørensen Annen Etage, Hall Toll, Spiseriet, Tango Bar & Kjøkken, Gaffel & Karaffel, 26 North og Fish & Cow. Uformell stemning og prisnivå får du hos RE-NAA Matbaren og RE-NAA Xpress, Skagen, N.B Sørensen Brasserie, Bølgen & Moi, Vågen på fiskemarkedet, Kitchen & Table, Bevaremegvel og Salza.
– Stavanger sentrum føles kanskje lite og intimt, men samtidig er det urbant og livfullt. Gatekunst, hipster-barer og kafeer dukker opp overalt, sier Sven Erik.
Lokale produsenter har også levert delikatesser til utenlandske topprestauranter, blant annet til verdenskjente Noma i København.
Det er en voksende appetitt for Stavangerregionens lokale spesialiteter på årlige festivaler for mat og drikke, der Gladmatfestivalen i juli måned er den største i sitt slag – tett fulgt av Stavanger Vinfestival.
– Stavanger har en interessant byhistorie, og på hermetikkmuseet kan du se hvordan vi greide å eksportere røkte sardiner over hele kloden i starten av det 19. århundre, forteller Sven Erik.
Han liker å plukke opp gamle mattradisjoner og gjøre dem til sine. Tankegangen er felles for nye gourmetsteder i hele området.
– Hvis du aldri har vært her, må du komme med en gang, oppfordrer Sven Erik.
Finn mer inspirasjon på Stavangers offisielle nettsted.
Byen har utviklet et eget gourmetmiljø med hardtarbeidende kjøkkensjefer som tar lokale råvarer til nye høyder. Resultatet er særegne smaker du bare får her.
Sven Erik Renaa med team tilbyr sitt beste i en satt smaksmeny. I det lekre lokalet er skillet gjester, kokker…
Go to: RE-NAASven Erik Renaa med team tilbyr sitt beste i en satt smaksmeny. I det lekre lokalet er skillet gjester, kokker…
Sabi Omakase var den første sushi-restauranten til å få Michelin-status i Norge! Sushimaster Roger Asakil Joya…
Go to: Sabi OmakaseSabi Omakase var den første sushi-restauranten til å få Michelin-status i Norge! Sushimaster Roger Asakil Joya…
En intim restaurant med 30 sitteplasser i hjerter av Stavanger sentrum med en meny av høy kvalitet med fokus…
Go to: Tango RestaurantEn intim restaurant med 30 sitteplasser i hjerter av Stavanger sentrum med en meny av høy kvalitet med fokus…
Spiseriet er en restaurant i toppklasse i den vakre foajeen i Stavanger konserthus, med utsikt til fjorden.…
Go to: SpiserietSpiseriet er en restaurant i toppklasse i den vakre foajeen i Stavanger konserthus, med utsikt til fjorden.…
Gaffel & Karaffel har mangfold i hele fire etasjer med restaurant, vinbar, festsal og selskapslokaler.
Go to: Gaffel & KaraffelGaffel & Karaffel har mangfold i hele fire etasjer med restaurant, vinbar, festsal og selskapslokaler.
Fish & Cow er et moderne brasserie i hjertet av Stavanger sentrum, og er åpent 6 dager i uken. Her får du…
Go to: Fish & CowFish & Cow er et moderne brasserie i hjertet av Stavanger sentrum, og er åpent 6 dager i uken. Her får du…
Spiseriet is a top-class restaurant in the beautiful foyer of Stavanger Concert Hall, with a view of the…
Go to: SpiserietSpiseriet is a top-class restaurant in the beautiful foyer of Stavanger Concert Hall, with a view of the…
An intimate restaurant with 30 seats in the heart of Stavanger city center with a high-quality menu with a…
Go to: Tango RestaurantAn intimate restaurant with 30 seats in the heart of Stavanger city center with a high-quality menu with a…
En kjapp tur rundt i de travle, trange gatene i Stavanger gjør det soleklart at byen er omgitt av friskt hav på alle kanter. Dette er utvilsomt stedet for sjømat.
Et spisested med fisk og sjømat, der menyen baserer seg på dagens fangst. Fisketorgets entusiastiske kokker…
Go to: Fisketorget Stavanger restaurantenEt spisested med fisk og sjømat, der menyen baserer seg på dagens fangst. Fisketorgets entusiastiske kokker…
Ærlighet, autentisitet og trygghet. Dette er de enkle grunnleggende pilarene det japanske kjøkken og Sabi…
Go to: Sabi Sushi StavangerÆrlighet, autentisitet og trygghet. Dette er de enkle grunnleggende pilarene det japanske kjøkken og Sabi…
I det ikoniske området hvor sjøhusene ligger som perler på en snor i Stavanger er også restauranten…
Go to: MatkontoretI det ikoniske området hvor sjøhusene ligger som perler på en snor i Stavanger er også restauranten…
Honesty, authenticity and certainty. These are the simple basic pillars on which both Japanese cuisine and…
Go to: Sabi Sushi StavangerHonesty, authenticity and certainty. These are the simple basic pillars on which both Japanese cuisine and…
A restaurant with fish and seafood, where the menu is based on today's catch. The Fish Market's enthusiastic…
Go to: Fish Market Stavanger the restaurantA restaurant with fish and seafood, where the menu is based on today's catch. The Fish Market's enthusiastic…
Stavangers høye kulinariske standard har også funnet veien til enklere spisesteder over hele fjøla. Her tilberedes fantastisk mat til brukbare priser.
Matbaren er en skikkelig fransk bistro i Stavanger hvor du vil oppleve god stemning, solid håndverk, ekte…
Go to: Renaa MatbarenMatbaren er en skikkelig fransk bistro i Stavanger hvor du vil oppleve god stemning, solid håndverk, ekte…
Deilig mat og drikke i oljehistorisk sus og med fjorden like utenfor.
Go to: Bølgen & Moi StavangerDeilig mat og drikke i oljehistorisk sus og med fjorden like utenfor.
Kitchen & Table er signert den kjente svenske superkokken Marcus Samuelsson, og gir deg mat inspirert av…
Go to: Kitchen & TableKitchen & Table er signert den kjente svenske superkokken Marcus Samuelsson, og gir deg mat inspirert av…
Matbaren is a real French bistro in Stavanger, where you will experience a good atmosphere, solid…
Go to: Renaa MatbarenMatbaren is a real French bistro in Stavanger, where you will experience a good atmosphere, solid…
Hvis regelen om at fullsatte steder er de beste, har Stavanger mange bra plasser fylt med folk og latter, enten målet er å få seg en kaffekopp eller treffe venner for en drink.
En intim restaurant med 30 sitteplasser i hjerter av Stavanger sentrum med en meny av høy kvalitet med fokus…
Go to: Tango RestaurantEn intim restaurant med 30 sitteplasser i hjerter av Stavanger sentrum med en meny av høy kvalitet med fokus…
FRI BAR ble åpnet i 2015, og har siden det kunnet by tørste turister og lokalbefolkning på spennende juicer og…
Go to: FRI BAR coffee & cocktailsFRI BAR ble åpnet i 2015, og har siden det kunnet by tørste turister og lokalbefolkning på spennende juicer og…
Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.
Søk og se nærmere på tilbudene nedenfor.
Finn mer inspirasjon på Stavangers offisielle nettsted.
I Norge er vi så heldige at førsteklasses råvarer kan hentes fra både sjø og land. Bli med tre matbloggere på en smakfull reise gjennom Norge – og se hvordan norske råvarer kan brukes på overraskende måter.
Fra sider og eplemost til klippfisk, spekemat og verdens beste ost. Prøv en lokal spesialitet laget av førsteklasses norske råvarer – og la de kortreiste smakene glede og overraske deg.
Vestlandet har trange fjorder som skjærer seg inn mellom høye fjell, fosser som kaster seg utfor høye fjellsider og isbreer som aldri smelter. Spennende arkitektur og kortreist mat forsterker opplevelsen.
Med mer enn 1.000 flotte fjorder langs kysten, er det ikke overraskende at reisende kan bli forvirret når turen skal planlegges. Lær de viktigste forskjellene mellom de mest kjente fjordene i Norge.
Tilbake til toppen