Skip to main content

Mat og drikke i Stavanger

Med frisk og freidig bruk av ferske, lokale råvarer inspirerer de to Michelin-restaurantene RE-NAA og Sabi Omakase mange andre spisesteder i hele Stavangerregionen.

– Det vi brenner for, er å vise frem Stavangerregionen på din tallerken, forklarer kjøkkensjef Sven Erik Renaa, som står over grytene i restaurant RE-NAA, som han driver sammen med kona Torill.

– Stavanger er verdens beste sted å tilberede mat fordi råvarene er rett utenfor døren. Vi har sjømat, grønnsaker, vilt, sopp og annet innenfor en rekkevidde på en liten halvtime, sier Erik, mens Torill legger til:

– Vinbønder har sine terroir, og hos oss er for eksempel lammebønder kjent for sine særpreg.

Flere andre restauranter holder høyt nivå og tempo, som N.B. Sørensen Annen Etage, Hall Toll, Spiseriet, Tango Bar & Kjøkken, Gaffel & Karaffel, 26 North og Fish & Cow. Uformell stemning og prisnivå får du hos RE-NAA Matbaren og RE-NAA Xpress, Skagen, N.B Sørensen Brasserie, Bølgen & Moi, Vågen på fiskemarkedet, Kitchen & Table, Bevaremegvel og Salza.

– Stavanger sentrum føles kanskje lite og intimt, men samtidig er det urbant og livfullt. Gatekunst, hipster-barer og kafeer dukker opp overalt, sier Sven Erik.

Lokale produsenter har også levert delikatesser til utenlandske topprestauranter, blant annet til verdenskjente Noma i København.

Det er en voksende appetitt for Stavangerregionens lokale spesialiteter på årlige festivaler for mat og drikke, der Gladmatfestivalen i juli måned er den største i sitt slag – tett fulgt av Stavanger Vinfestival.

Stavanger har en interessant byhistorie, og på hermetikkmuseet kan du se hvordan vi greide å eksportere røkte sardiner over hele kloden i starten av det 19. århundre, forteller Sven Erik.

Han liker å plukke opp gamle mattradisjoner og gjøre dem til sine. Tankegangen er felles for nye gourmetsteder i hele området.

– Hvis du aldri har vært her, må du komme med en gang, oppfordrer Sven Erik.

Finn mer inspirasjon på Stavangers offisielle nettsted.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Fremdeles sulten?

Søk og se nærmere på tilbudene nedenfor.

Sider du nylig har besøkt