There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle landets store byer
Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede
Thon Hotels - fantastisk frokost
Hostelling International Norge - sov komfortabelt og rimlig
Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål
Widerøe - Skandinavias største regionale flyselskap
AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser
Vy express - gjør det enkelt å reise grønt med buss
DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo
Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget
Arctic Campers - lei din bobil eller camper
NOR-WAY Bussekspress - grønne bussreiser i hele Sør-Norge
Vy - å reise miljøvennlig skal være enkelt
Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"
Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser
Up Norway - skreddersydde reiser
Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser
Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett
Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer
Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil
Secret Atlas - Svalbard og Nord-Norge. Små Skip med 12 gjester.
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien
Beitostølen - eventyr og nytelse hele året
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Med frisk og freidig bruk av ferske, lokale råvarer inspirerer de to Michelin-restaurantene RE-NAA og Sabi Omakase mange andre spisesteder i hele Stavangerregionen.
– Det vi brenner for, er å vise frem Stavangerregionen på din tallerken, forklarer kjøkkensjef Sven Erik Renaa, som står over grytene i restaurant RE-NAA, som han driver sammen med kona Torill.
– Stavanger er verdens beste sted å tilberede mat fordi råvarene er rett utenfor døren. Vi har sjømat, grønnsaker, vilt, sopp og annet innenfor en rekkevidde på en liten halvtime, sier Erik, mens Torill legger til:
– Vinbønder har sine terroir, og hos oss er for eksempel lammebønder kjent for sine særpreg.
Flere andre restauranter holder høyt nivå og tempo, som N.B. Sørensen Annen Etage, Hall Toll, Spiseriet, Tango Bar & Kjøkken, Gaffel & Karaffel, 26 North og Fish & Cow. Uformell stemning og prisnivå får du hos RE-NAA Matbaren og RE-NAA Xpress, Skagen, N.B Sørensen Brasserie, Bølgen & Moi, Vågen på fiskemarkedet, Kitchen & Table, Bevaremegvel og Salza.
– Stavanger sentrum føles kanskje lite og intimt, men samtidig er det urbant og livfullt. Gatekunst, hipster-barer og kafeer dukker opp overalt, sier Sven Erik.
Lokale produsenter har også levert delikatesser til utenlandske topprestauranter, blant annet til verdenskjente Noma i København.
Det er en voksende appetitt for Stavangerregionens lokale spesialiteter på årlige festivaler for mat og drikke, der Gladmatfestivalen i juli måned er den største i sitt slag – tett fulgt av Stavanger Vinfestival.
– Stavanger har en interessant byhistorie, og på hermetikkmuseet kan du se hvordan vi greide å eksportere røkte sardiner over hele kloden i starten av det 19. århundre, forteller Sven Erik.
Han liker å plukke opp gamle mattradisjoner og gjøre dem til sine. Tankegangen er felles for nye gourmetsteder i hele området.
– Hvis du aldri har vært her, må du komme med en gang, oppfordrer Sven Erik.
Finn mer inspirasjon på Stavangers offisielle nettsted.
Byen har utviklet et eget gourmetmiljø med hardtarbeidende kjøkkensjefer som tar lokale råvarer til nye høyder. Resultatet er særegne smaker du bare får her.
RE-NAA er en to-stjerners Guide-Michelin restaurant i Stavanger Sentrum, på gateplan i Eilert Smith Hotel. Her…
Go to: RE-NAARE-NAA er en to-stjerners Guide-Michelin restaurant i Stavanger Sentrum, på gateplan i Eilert Smith Hotel. Her…
Sabi Omakase var den første sushi-restauranten til å få Michelin-status i Norge! Sushimaster Roger Asakil Joya…
Go to: Sabi OmakaseSabi Omakase var den første sushi-restauranten til å få Michelin-status i Norge! Sushimaster Roger Asakil Joya…
En intim restaurant med 30 sitteplasser i hjerter av Stavanger sentrum med en meny av høy kvalitet med fokus…
Go to: Tango RestaurantEn intim restaurant med 30 sitteplasser i hjerter av Stavanger sentrum med en meny av høy kvalitet med fokus…
Spiseriet er en restaurant i toppklasse i den vakre foajeen i Stavanger konserthus, med utsikt til fjorden.…
Go to: SpiserietSpiseriet er en restaurant i toppklasse i den vakre foajeen i Stavanger konserthus, med utsikt til fjorden.…
En kjapp tur rundt i de travle, trange gatene i Stavanger gjør det soleklart at byen er omgitt av friskt hav på alle kanter. Dette er utvilsomt stedet for sjømat.
Et spisested med fisk og sjømat, der menyen baserer seg på dagens fangst. Fisketorgets entusiastiske kokker…
Go to: Fisketorget Stavanger restaurantenEt spisested med fisk og sjømat, der menyen baserer seg på dagens fangst. Fisketorgets entusiastiske kokker…
Stavangers høye kulinariske standard har også funnet veien til enklere spisesteder over hele fjøla. Her tilberedes fantastisk mat til brukbare priser.
Renaa Matbaren (øvre etasje) er et ujålete, koselig og uformelt spisested i bistrostil, med god stemning,…
Go to: Renaa MatbarenRenaa Matbaren (øvre etasje) er et ujålete, koselig og uformelt spisested i bistrostil, med god stemning,…
Særpreg På bryggen til Norsk Oljemuseum finner du et av Stavangers beste brasserier. Museet har en…
Go to: Bølgen & Moi StavangerSærpreg På bryggen til Norsk Oljemuseum finner du et av Stavangers beste brasserier. Museet har en…
Hvis regelen om at fullsatte steder er de beste, har Stavanger mange bra plasser fylt med folk og latter, enten målet er å få seg en kaffekopp eller treffe venner for en drink.
En intim restaurant med 30 sitteplasser i hjerter av Stavanger sentrum med en meny av høy kvalitet med fokus…
Go to: Tango RestaurantEn intim restaurant med 30 sitteplasser i hjerter av Stavanger sentrum med en meny av høy kvalitet med fokus…
[:vju] Restaurant & Skybar ligger i 21. etasje i Stavangers høyeste bygning, Scandic Forum, rett ved…
Go to: [:vju] Restaurant & Skybar[:vju] Restaurant & Skybar ligger i 21. etasje i Stavangers høyeste bygning, Scandic Forum, rett ved…
Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.
Søk og se nærmere på tilbudene nedenfor.
Finn mer inspirasjon på Stavangers offisielle nettsted.
I Norge er vi så heldige at førsteklasses råvarer kan hentes fra både sjø og land. Bli med tre matbloggere på en smakfull reise gjennom Norge – og se hvordan norske råvarer kan brukes på overraskende måter.
Fra sider og eplemost til klippfisk, spekemat og verdens beste ost. Prøv en lokal spesialitet laget av førsteklasses norske råvarer – og la de kortreiste smakene glede og overraske deg.
Vestlandet har trange fjorder som skjærer seg inn mellom høye fjell, fosser som kaster seg utfor høye fjellsider og isbreer som aldri smelter. Spennende arkitektur og kortreist mat forsterker opplevelsen.
Med mer enn 1.000 flotte fjorder langs kysten, er det ikke overraskende at reisende kan bli forvirret når turen skal planlegges. Lær de viktigste forskjellene mellom de mest kjente fjordene i Norge.
Tilbake til toppen