Skip to main content

Ingredienser

Potetvafler med laks

(4 hele vafler)

100 g mandelpotet eller Gulløye-potet  

1 egg 

35 g hvetemel

1 ss andrefett eller smør

½ ts bakepulver

200 ml fløte 

Salt og pepper  

Tang fra Lofoten Seaweed Company (valgfritt)

Omtrent 30 g røkelaks

Urtemajones (persille, estragon eller andre urter som du liker) 

Kilde: Stian Haugnes, kjøkkensjef Thon Hotel Svolvær

Slik gjør du

Kok potetene i usaltet vann til de er møre.

Hell av vannet, la potetene dampe fra seg, og mos dem. Du kan også bruke kalde, forhåndskokte poteter.

Rør inn andefett/smør, egg, mel og bakepulver.

Ha i fløte til røren har ønsket konsistens, og smak til med salt og pepper.

Stek vaflene i et vaffeljern til de er gylne og litt sprø. Du kan også bruke et toastjern, eller du kan steke små pannekaker i en stekepanne.

La vaflene avkjøles.

Server med skiver av røkelaks og urtemajones (blant ønsket mengde majones med de urtene du liker best).

Topp med hakkede friske urter.

Vel bekomme!

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt