Skip to main content

Norges beste hotellfrokoster

Mmmm ... Ingenting slår en god start på dagen!

Visste du at en god frokost er inkludert i prisen på nesten alle norske hoteller? Men noen steder tar buffeen et steg videre. Finn ut hvor du kan spise Norges beste hotellfrokoster!

Ah, duften av nytraktet kaffe, hjemmebakt brød og sprøstekt bacon!

De fleste hotellene i Norge tilbyr frokostbuffeer med et bredt og variert utvalg av retter, så du kan få en start dagen. Noen av dem er også skikkelig overdådige! Så bare sørg for å sette av tid til å nyte måltidet. 

Selv om det er vanligst med buffé, er det også mange små hoteller og gjestehus som tilbyr et mindre utvalg av produkter, men ofte av høyere kvalitet.

Mye godt å velge mellom

Aaah, nybakt brød! Det får du blant annet hos alle de store hotellkjedene, ledsaget av croissanter, søte godbiter og et stort utvalg av pålegg.

Mange hoteller tilbyr også skiver av røkt laks, syltet sild, spekemat og lokale spesialiteter. Det er vanligvis yoghurt, müsli, frukt og friske grønnsaker for dem som ønsker sunnere alternativer. Noen hoteller frister også med godbiter som chiapuddinger og smoothie-shots.

De fleste større hoteller tilbyr som regel glutenfrie og laktosefrie alternativer. 

Flere steder kan du også kan lage din egen vaffel!

Hos noen hoteller er frokosten et av høydepunktene med oppholdet.

Gjør deg klar for en smakebit av Norges beste frokoster!

De beste frokostene

Myk, levende pianomusikk møter oss når vi entrer frokostrestauranten på Thon Hotel Lofoten i Svolvær, vinneren av Twinings Best Breakfast Award i 2023 i kategorien kjedehotell i 2023.  

Hvor begynner man? Over hundre herligheter venter deg, inkludert lokale spesialiteter som prisbelønte oster fra Aalan Gård, geitost fra Lofoten Gårdsysteri, fenalår, og for den eventyrlystne ganen: sukkersaltet, røkt torskerogn rett fra rognposen.  

– Vi er stolte av vårt dedikerte team av bakere, konditorer og kulinariske eksperter som lager det meste av det vi tilbyr fra bunnen, basert på lokale råvarer av høy kvalitet, forteller hotellets energiske direktør, Erik Taraldsen. 

Det bugner av hjemmelagde herligheter. Varmrøkt laks, lun leverpostei, falafler og saltvafler toppet med røkelaks, for å nevne noe.

En frisk start på dagen

Unn deg ferskpresset appelsinjuice, prisbelønt eplejuice fra Telemark, søt, rosa, hjemmelaget geitramssaft og deilige smoothier med blåbær eller jordbær. Og for de helsebevisste er det alltid mulighet for litt Møllers tran!

Velg blant et vell av søte godbiter og kaker, inkludert deilige sveler, som passer godt til den perfekte espressoen fra italienske kaffemaskiner – det er nesten obligatorisk.

Den samme fantastiske frokosten serveres på søsterhotellet Thon Hotel Svolvær, som ligger rett oppi gaten.

Himmelsk frokost i Trondheim 

Thon Hotel Lofoten er ikke det eneste stedet du kan få en knallgod frokost i Norge. Scandic Nidelven Hotel i Trondheim har vært inne på topp 3 i Twinings Best Breakfast-konkurransen i 20 år, og vunnet hele 14 ganger! 

Trondheim og Trøndelag regnes som en av de fremste destinasjonene for matentusiaster i Norge, og var Europeisk matregion i 2023.

Derfor er det ikke overraskende at et annet byhotell, Clarion Hotel & Congress Trondheim, sikret seg 3. plass i konkurransen. 

Du trenger imidlertid ikke nødvendigvis å bo på akkurat disse hotellene for å nyte en fantastisk start på morgenen.

En ypperlig frokost er ofte inkludert når du bestiller overnatting hos en av de største hotellkjedene i Norge, som ligger spredt over hele landet. Disse inkluderer Thon Hotels, Scandic Hotels, Strawberry, Clarion Hotels og Radisson Hotels.

Det beste av det beste

Et annet hotell i Trondheim, staselige Britannia Hotel, vant førsteplassen i kategorien uavhengige hoteller. Det luksuriøse, historiske hotellet tilbyr en fantastisk 5-stjerners frokostbuffé og en rikholdig à la carte-meny i den stilfulle restauranten Palmehaven, som først åpnet dørene i 1918.

Maten er av ekstremt høy kvalitet, vakkert presentert og inneholder lokale spesialiteter fra Trøndelag. Ostebuffeen er utrolig i seg selv – fylt med prisbelønte lokale oster, blant annet deres egen Britannia Blue Cheese fra Gangstad Gårdsysteri.

Hotellet lager mesteparten av maten fra bunnen, blant annet nybakt brød og søtsaker, samt delikatesser som coppaskinke, salami og pølser i samarbeid med Røroskjøtt.

Du kan kjenne smaken av årstidene når du bestiller fra à la carte-menyen. På høsten kan du for eksempel få muligheten til å prøve en kantarellomelett, roastbiff av elg eller blåbærsaft fra Mikkelhaug i Levanger. 

Flere steder

Andreplassen i 2023 gikk til Hotel Union Øye, en perle av et historisk hotell som ligger under høye fjell i Urke, ved Hjørundfjorden. Det stilfulle hotellet Amerikalinjen i Oslo kom på tredjeplass.

Unike lokale godbiter

Når du besøker noen av Norges unike overnattingssteder som gårdshoteller, boutiquehoteller, rustikke eller moderne fjellstuer eller koselige pensjonater, får du ofte en frokost fylt med regionale og lokale smaker.

Dette gjelder også hvis du bor på et av hotellene i De Historiske eller Classic Norway Hotels, der du kan nyte et måltid i spektakulære omgivelser. Noen byr på lune frokostsaler med historisk preg, andre steder er du omgitt av elegant, moderne skandinavisk design.

Mens buffeer på noen av de mindre stedene kanskje ikke er så overdådige og varierte som på større hoteller, kan bruken av ferske ingredienser, kvalitetsprodukter og detaljfokus ofte løfte frokostopplevelsen til noe helt spesielt. 

Så sette av tilstrekkelig tid til å nyte dette måltidet, som kan være langt mer enn bare påfyll av drivstoff på for dagen som kommer. 

Mange hoteller i Norge, spesielt de som ligger på fjellet, tilbyr også muligheten til å lage med seg en matpakke hvis man betaler litt ekstra.

På våre unike og historiske hoteller er du garantert en god start på dagen!

Hotell i særklasse

Nyt rene smaker fra gårder, fjell og fjord.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt