Skip to main content

Ingredienser:

Multesorbé

1/2 dl vaniljekesam 

1 dl pisket krem 

500 g multer  

1 1⁄2 dl vann 

1 1⁄2 dl sukker 

1 ss glukose 

Krumkaker:

4 egg 

200 g sukker 

200 g smeltet smør

200 g mel 

1 ts kardemomme 

Topping:

4 ss smørstekte brødsmuler, knust kjeks eller kavring

Kilde: Tom Victor Gausdal

Slik gjør du:

Sorbé

1. Kok opp vann, glukose og sukker, avkjøl.

2. Rens multene og kjør dem til en glatt puré med sukkerlaken. Sil pureen og kjør den i ismaskinen. Ta av et par skjeer av multepureen som kan brukes som saus.

Krumkaker

1. Pisk egg og sukker til eggedosis, vend inn resten.

2. Stek røra til tradisjonelle krumkaker i jern, eller smør den ut på en silikonmatte og stek den gyllen i ovn for så å kjøle ned og knekke opp. Eventuelt om du har en fin sjablong du kan steke den i.

Anrett

Anrett en skje med kjekssmuler i hver skål. Legg på en stor skje med krem blandet med kesam. Pynt med multer og bær rundt. Toppes med en kule multesorbé og en krumkakekjeks på toppen. Nyt!

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt