Skip to main content

Ingredienser:

(4 pers)

2 ss olivenolje

2 gulrøtter

1 fennikel

2 stilker stangselleri

2 sjalottløk

2 fedd hvitløk

10 safrantråder

1 stjerneanis

1 ferskt laurbærblad

4 dl blåskjellkraft

4 dl fløte

150 g breiflabb eller laks skåret i biter

150 g rødspettefilet i biter

4 kamskjell

Noen pillede reker

Noen dampede blåskjell

1 kongekrabbearm, renset og skåret i biter (kan sløyfes)

4 ss hakket, frisk kjørvel

Sitron

Salt og pepper

Kilde: Tom Victor Gausdal

Slik gjør du:

1. Skjær alle grønnsakene i skiver.

2. Sett en stor kjele på varmen. Ha i oljen og varm opp.

3. Fres gulrøtter, fennikel, selleri, sjalottløk, hvitløk, safran, stjerneanis og laurbærblad i kjelen i et par minutter. Deretter har du i kraften og fløten og lar det hele småputre i 20 minutter.

4. La fiskebitene trekke i suppa de siste 5 minuttene. Mot slutten legger du i reker, kamskjell, krabbe og blåskjell.

5. Smak til med salt, litt sitron og pepper.

Pyntes med kjørvel til slutt. Toppes med en tynn toast og en skje løyrom. Nyt!

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt