Skip to main content

Tom Victor Gausdals oppskrift:

Fiskesuppe for feinschmeckers

Dette er luksusversjonen av en norsk fiskesuppe.

Tom Victor Gausdal

Kokk og sølvvinner av Bocuse d'Or (2005)

Kraften er basert på skalldyr, i tillegg til at det er skjell og skalldyr i suppen. Det gir en kraftig, men subtil smak.
Suppen toppes med kaviar og et sprøtt brød.

Har du lyst til å prøve deg på oppskriften til en tidligere Bocuse d'Or vinner? Da bør du teste denne!

Ifølge Tom Victor Gausdal er ikke oppskriften så vanskelig. Bruker du kvalitetsprodukter, er mye av jobben gjort.

Ingredienser:

(4 pers)

2 ss olivenolje

2 gulrøtter

1 fennikel

2 stilker stangselleri

2 sjalottløk

2 fedd hvitløk

10 safrantråder

1 stjerneanis

1 ferskt laurbærblad

4 dl blåskjellkraft

4 dl fløte

150 g breiflabb eller laks skåret i biter

150 g rødspettefilet i biter

4 kamskjell

Noen pillede reker

Noen dampede blåskjell

1 kongekrabbearm, renset og skåret i biter (kan sløyfes)

4 ss hakket, frisk kjørvel

Sitron

Salt og pepper

Kilde: Tom Victor Gausdal

Slik gjør du:

1. Skjær alle grønnsakene i skiver.

2. Sett en stor kjele på varmen. Ha i oljen og varm opp.

3. Fres gulrøtter, fennikel, selleri, sjalottløk, hvitløk, safran, stjerneanis og laurbærblad i kjelen i et par minutter. Deretter har du i kraften og fløten og lar det hele småputre i 20 minutter.

4. La fiskebitene trekke i suppa de siste 5 minuttene. Mot slutten legger du i reker, kamskjell, krabbe og blåskjell.

5. Smak til med salt, litt sitron og pepper.

Pyntes med kjørvel til slutt. Toppes med en tynn toast og en skje løyrom. Nyt!

Eier av restauranten Feinschmecker i Oslo, Lars Erik Underthun, har også delt sin beste fiskesuppeoppskrift.

Lag kremet fiskesuppe

Sulten på mer sjømat?

Vi er heldige som har god tilgang på fersk sjømat året rundt, og med flere fantastiske fisk- og sjømatrestauranter rett ved kysten ...

... er det kort vei fra sjø til bord! Som her på restauranten Cornelius utenfor Bergen.

Stjernekokkenes oppskrifter

Har du lyst til å ta matlagingen til et nytt nivå? La deg inspirere av rettene til noen av verdens beste kokker. Her finner du blant annet oppskrifter laget av tidligere Bocuse d'Or-medaljevinnere og norske gourmetkokker.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt