Skip to main content

Ingredienser:

2 håndfuller blader fra rosenkål

2 dl fevesbønner eller erter

Litt smør

Pepperrotsaus:

1 dl hvitvin

1 finhakket sjalottløk

1 dl fløte

2-3 ss creme fraiche

4 ss revet pepperrot

Lammeskank:

1-2 lammeskank

Et par kvister rosmarin

5 fedd hvitløk

1 løk 

2 skrelte gulrøtter

2 tomater

Skall av 1⁄2 sitron

1 kvist timian

1 dl soyasaus

1 kvist basilikum  

Salt og pepper  

1⁄2 flaske hvitvin 

Kilde: Tom Victor Gausdal

Slik gjør du:

Saus:

1. Ha hvitvin og sjalottløk i en kjele, la det koke til væsken er fordampet. Ha på fløten, creme fraiche og pepperrot, kok opp. La den stå og trekke i 20 minutter.

2. Siles. Smakes til.

Lammeskank:

1. Krydre skankene og brun dem i en panne.

2. Skjær grønnsakene i biter og legg dem i en gryte sammen med skankene, vinen og urtene. Dekk med vann og la småputre i 3 timer eller til kjøttet er så mørt at det løsner fra beinet. Løft ut skanken, sil kraften og kast de utkokte grønnsakene. Reduser kokekraften og bruk den som sjysaus, rør gjerne inn en klatt smør.

3. Server biter av lammeskank i sjysausen. Toppes med smørkokte fevesbønner og rosenkålblader.

Hell over pepperrotsausen til slutt. Nyt!

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt