Tom Victor Gausdals oppskrift:
Bakt laks med røkt sandefjordsmør
Bakt laks med sandefjordsmør er en klassiker!
Den kremete, fyldige sausen passer perfekt til fisk, og blir ofte servert til laks.
Det sies at sandefjordsmøret oppsto på et hotell i Sandefjord i Vestfold, og at den er inspirert av den franske beurre blanc.
Sausen er god som den er, men kan den lages enda bedre?
Kokk og sølvvinner av Bocuse d'Or (2005), Tom Victor Gausdal, har laget sin egen versjon av retten, men med en vri. Han røyker nemlig ingrediensene i sausen!
Har du alltid hatt lyst til å eksperimentere med røyk, er dette oppskriften for deg.
(Om du vil lage en mer klassisk versjon, kan du enkelt hoppe over røykingen).
Det er lett å forstå hvorfor norsk laks er blitt en av verdens mest populære fisker. Den er god rå, røkt, fermentert, bakt, kokt, grillet ... Ja, det meste!
Er du glad i laks, bør du virkelig unne deg den 18-retters menyen hos restaurant Iris.Restauranten ligger spektakulært til midt i Hardangerfjorden i Salmon Eye, verdens største flytende kunstinstallasjon!