Skip to main content

Ingredienser:

(4 pers)

5-600 gram laks delt i 4 porsjonsstykker 

Litt olivenolje 

Salt og pepper 

Noen dråper sitron

1 purre 

50 gram smør 

Salt og pepper 

Sandefjordsmør:

1 1⁄2 dl røkt fløte (eller vanlig)

100 g smør i terninger

Sitron

Salt og pepper

2–3 ss persille eller gressløk, finhakket 

(Valgfritt: Litt kaviar) 

Kilde: Tom Victor Gausdal

Slik gjør du:

1. Laksen legges i en ildfast form. Ha på olivenolje og krydre med salt og pepper på begge sider, skvis over sitron.

2. Bakes på 140 grader i ca. 10 minutter.

3. Purren vaskes og snittes fint. Ha den i en kjele og la den kokes mør i smøret med en skvett vann. Krydres.

Sandefjordsmør

Om du vil hoppe over steget der du røyker fløten, går rett til nummer 2.

1. Fløten legges i en dyp bakk inni en kalkovn. Fyr opp en kjele med røykeflis. Lukk igjen og la fløten røyke i en halvtime.

2. Kok inn fløten til det halve, skru ned varmen og pisk inn smøret. Fortsett å piske til alt smøret er blandet godt inn. Det er viktig at den ikke koker nå, men bare holdes varm.

3. Smak til med sitronsaft, salt, pepper og hakket persille.

Anrett laksen oppå purren, toppes med rikelig med røkt saus. Pynt med blomkarse. Nyt!

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt