Bli med matbloggerne på en kulinarisk norgesreise
Nam, nam! I Norge er vi så heldige at førsteklasses råvarer kan hentes fra både sjø og land.
Vi utfordret den indiske kokken Manuika til å spice opp reinsdyrkjøtt fra Røros …
… og lot den britiske bakeren Benjamina melke ei ku for å få bakt kaken sin.
Bli med tre matbloggere på en smakfull reise gjennom Norge – og se hvordan norske råvarer kan brukes på overraskende måter.
Kake:
275 g. hvetemel
3 ts. bakepulver
1 ts. kardemomme
225 g. usaltet smør
225 g. sukker
3 medium store egg fra frittgående høner
1 vaniljestang
80 ml. helmelk
Fyll:
250 g. multer
ferske eller frosne
50 g. sukker
1 ss. sitronsaft
250 ml kremfløte
Pynt:
melis (etter behov)
Fremgangsmåte
Varm opp ovnen til 180 grader. Smør to runde kakeformer (omtrent 20,5 cm.) og legg bakepapir i bunnen.
Bland mel, bakepulver og kardemomme i en bolle og sett den til side.
Visp smør og sukker hvitt og luftig i en stor bolle. Pisk inn ett og ett egg. Ha i vaniljen og halvparten av melblandingen, og bland forsiktig til røren er helt glatt. Ha i melken, og rør så inn resten av melblandingen.
Ha like mye røre i hver av formene. Stek dem i ovnen i 20–25 minutter. Avkjøl på rist.
Så er det tid for fyllet. Ha multer, sukker, vann og sitronsaft i en liten kasserolle og kok opp. Skru ned varmen og rør jevnlig i 6–8 minutter til syltetøyet er tykt. Ha det over i en ren bolle og la det stå til det er helt avkjølt.
Nå skal du sette sammen kaken. Pisk krem av kremfløten og legg litt midt på et fat. Legg den ene kakebunnen oppå og smør kremen utover hele kakebunnen før du har på multesyltetøyet. Legg den andre kakebunnen på toppen og dryss melis over.