OSLO

– en guide til byen

Skroll ned for inspirasjon,
eller planlegg reisen nå.

På en og samme dag i Oslo kan du oppleve mat, musikk og museer i verdensklasse …

… kombinert med en stille stund i marka …

… og en forfriskende dukkert i fjorden.

Du kan vandre fra øst til vest gjennom koselige bydeler …

… eller utforske noen av de aller nyeste nabolagene på en tur langs en av verdens fineste havnepromenader.

Ta en avstikker innom en av byens unike skulpturparker, som Vigelandparken eller Ekeberparken, og trål gater fulle av gatekunst.

Besøk spennende shoppingområder og kule kafeer …

… og beundre byens ikoniske bygg.

Deichman Bjørvika, som åpnet i 2020, er allerede kåret til et av verdens flotteste biblioteker. Du må gå inn!

Pulserende Oslo

Hovedstaden vår er en av Europas raskest voksende storbyer. På få år har områder som Bjørvika, Sørenga, Munchs brygge og Tjuvholmen vokst fram og gitt Oslo nye attraksjoner. Høyhusene i Barcode og signalbygg som Operahuset og Astrup Fearnley Museet har internasjonal appell, og snart åpner også det nye Munchmuseet og Nasjonalgalleriet.

Oslo vies stadig spalteplass i store internasjonale medier, og ofte er det nettopp den nyskapende arkitekturen, de fantastiske museene og de trendy nabolagene som trekkes fram. I tillegg til alt det spennende som rører seg på byens scener for mat, mote, kunst og musikk.

Grønnere hovedstad

Oslo var i 2019 utnevnt til Europeisk miljøhovedstad. Mer enn halvparten av bykommunen Oslo er dekket av skog og parker, og fjorden strekker seg helt inn til sentrum. Bykjernen blir stadig mer bilfri og dermed enda enklere å utforske til fots eller med sykkel. Et effektivt kollektivsystem gjør også resten av byen tilgjengelig selv om du ikke har bil.

Byen bugner av opplevelsesmuligheter, enten du vil bade, padle eller dra på øyhopping i fjorden, slappe av i frodige parker eller vandre, sykle eller gå på ski i marka. Og når besøkte du sist en storby med urbane bondegårder og en egen motorvei for bier? I 2020 åpnet dessuten Klimahuset i Botanisk hage, Nordens første utstillingshus om klima og klimaendringer. Stadig flere restauranter i Oslo satser på grønne menyer, mens antallet miljøsertifiserte hoteller øker for hvert år.

Opplev Edvard Munch og hele tre versjoner av Skrik i det nye MUNCH. Utenfor museet finner du Oslos nyeste bystrand!

Beveg deg gjennom 13 etasjer med kunst og kultur, og kom tett på livet til mannen bak de ikoniske maleriene «Skrik», «Pikene på broen» og «Madonna».

Museet er et av verdens største dedikert til en enkelt kunstner, og vil også fungere som arena for konserter, litteraturopplesninger og andre kulturarrangementer.

For en fascinerende reise tilbake i tid, bør du besøke Vikingskipmuseet, Kon-Tiki Museet og Norsk Folkemuseum på Bygdøy …

… og er du glad i musikk, vil du elske musikkbyen Oslo. Her kan du bli med på alt fra små intimkonserter til store festivaler – hele året.

Ja, faktisk er Oslo en av byene i Europa med flest konserter per innbygger, så det er alltid noe som skjer!

Smaken av Oslo

Oslo har for lengst etablert seg som et kulinarisk reisemål. Byens restauranttilbud spenner fra celebre Michelin-restauranter til trendy matmarkeder og hippe food trucks. Hele tiden åpner det nye innovative spisesteder, mange av dem med kreative tilnærminger til norske ingredienser og mattradisjoner. De siste årene har det også dukket opp en rekke økologiske, veganske og vegetariske spisesteder i byen. Naturlige råvarer og høy kvalitet er også stikkord for Oslos cocktail- og kaffebarer, som stadig får internasjonal oppmerksomhet.

Helårsbyen

Mens høsten i Oslo er tiden for spennende kunstutstillinger, er våren synonym med utepils, bruktmarkeder og et yrende liv i byens parker og gater. Om vinteren kan du kombinere urbane storbyopplevelser med vinterpadling på fjorden, aking i Korketrekkeren og skibakker kun en kort T-banetur fra sentrum. Og i Oslomarka venter mer enn 2600 kilometer med preparerte langrennsløyper – samt flere betjente stuer og hytter med ferske boller, vafler og annet godt. Ta et forfriskende bad i fjorden og få igjen varmen i en flytende badstu eller på SALT, en av verdens største saunaer. Er du typen som skulle ønske vinteren varte hele året? Da er SNØ, en av verdens eneste helårsarenaer for snøopplevelser, stedet for deg!

Og ikke glem at hovedstaden også er et perfekt utgangspunkt for å utforske Osloregionen, enten du vil oppleve storslått kunst, som «The Twist» på Kistefos …

… dra på tur med jentene, unne deg et spabesøk eller sjekke ut de idylliske kystperlene rundt Oslofjorden.

Sjekk også ut innsidetipsene til en herlig langhelg i Oslo fra kjente oslofolk som guidebokforfatter Hanna Nordberg.

Lysten på litt OsLOVE?

Sjekk ut Oslos hotte hoteller, se hva som skjer og planlegg reisen i dag!

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Oslo tilbyr også …

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

Nyt Norge

Sider du nylig har besøkt