Skip to main content

Oppdal

Stå på ski, løp eller sykle ned slake fjellsider, spis deilig kortreist mat og se den respektinngytende moskusen i dens rette element. Samme når på året du drar, er det nok å finne på i Oppdal.

I Oppdal sør i Trøndelag kommer du tett på naturen. Fjellene strekker seg fra Dovrefjell i sør til Trollheimen i nord, og hver årstid har sine høydepunkter.

Skibygda Oppdal har lange tradisjoner for vintersport og er en av Norges mest populære vinterdestinasjoner. Hvis du vil kjøre slalåm, byr Oppdal på et av Norges største skianlegg – hele fire fjell med en rekke heiser og nedfarter. Foretrekker du langrenn, strekker løypene seg milevis innover fjellet.

Vinteren er lang og overlapper ofte med våren, noe som betyr at du kan spenne på deg skiene den ene dagen og hive deg på sykkelen den neste.

Om sommeren og høsten kan du vandre på et stort nettverk av merkede stier eller følge pilegrimsleden helt til Nidarosdomen i Trondheim. 45 000 sau på sommerbeite sørger for vedlikeholdet.

Uansett når du på året du er her, vil du nok dra på moskussafari! Ta med deg kamera, men følg alltid guidens anvisninger, og ikke gå for nær. De svære dyra er overraskende kjappe, og de kan være farlige.

Midt i alt dette finner du et livlig og gjestfritt lokalsamfunn, god mat på hyggelige serveringssider, og massevis av aktiviteter både inne og ute.

Utforsk tilbudene under, eller gå rett til:
Aktiviteter og attraksjoner | Overnatting | Mat og drikke | Arrangementer | Transport

Vinteraktiviteter i Oppdal

Finn ut hva du kan gjøre i Oppdal om vinteren.

Sommeraktiviteter i Oppdal

Dra på aktivitetsferie i Oppdal hele året.

Finn flere overnattingssteder

Overnatting

Fra komfortable hoteller til koselige hytter – finn ditt krypinn.

Mat og drikke

Fra tradisjonsrike spisesteder til moderne luksusrestauranter.

Arrangementer i Oppdal

Fra festivaler og konserter til show og utstillinger – se hva som skjer!

Reiseinformasjon

Planlegg reisen til Oppdal med Entur.

Reis rundt på Østlandet

Flere reisetips

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt