Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Oppdal Oppdal
Credits
Oppdal.
Photo: Martin Innerdal Dalen
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Blant fjell og moskusokser

Oppdal ligger mellom Dovrefjell og Trollheimen, og mer enn 55 prosent av kommunen ligger i nasjonalparker eller landskapsvernområder. Vil du ha en aktiv ferie, er Oppdal et opplagt valg.

Alle Oppdals fire fjell har egne skianlegg, og med ett heiskort som gjelder i alle fire, trenger du ikke kjøre samme løype to ganger. Her kan du velge og vrake blant vanskelighetsgrader, og i terrengparken kan du hoppe og jibbe helt til flombelysningen skrus av for natten.

Utenfor alpinanlegget, men tilgjengelig med heisene, er off-pisteområdene så store at du kan finne uberørt pudder flere dager etter siste snøfall. Og ikke nok med det – Oppdal har 100 kilometer med oppkjørte langrennssløyper som guider deg gjennom det billedskjønne fjellandskapet.

Om sommeren er Oppdal et frodig og grønt utgangspunkt for friluftsaktiviteter som vandring, sykling, rafting og klatring. 

Liker du å kjenne adrenalinet bruse i blodet, kan du dra på juving i Festajuvet og stupe sammen med vannet fra Trollheimen og Gjevilvatnet ned i elva Driva.

Med Oppdal som utgangspunkt kan du oppleve noe av Europas siste villmark: Dovrefjell og Trollheimen. Rundt 250 moskusokser holder til i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark, og blir du med på moskussafari, er du nesten garantert å treffe på et av de raggete polardyrene. På elgsafari er sjansen stor for å treffe på skogens konge.

Jakt på elg, villrein, hjort og rådyr, eller prøv fiskelykken i et av de 115 fiskevannene i kommunen. Sporsfiskere svermer helst rundt Driva.

Canoeing in Storlidalen in Oppdal
Storlidalen
Jon Erik Schønheyder / oppdalsafari.no
Moskus safari in Dovrefjell Nationalpark, Oppdal
Dovrefjell
Martin Innerdal Dalen
Downhill ski jump in Oppdal
Oppdal
Sven-Erik Knoff | www.fotoknoff.no
Ice skating in Oppdal
Oppdal
Martin Innerdal Dalen
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Reiseinformasjon

Med fly:

  • Trondheim Lufthavn Vernes ligger omtrent 150 kilometer fra Oppdal. Fra flyplassen kan du ta buss eller tog til Oppdal.

Med bil:

  • Fra Oslo og Trondheim kjører du E6 til Oppdal. Fra Molde og Sunndalsøra følger du Rv70.

Med tog:

  • Dovrebanen fra Oslo, Oslo Lufthavn Gardermoen eller Trondheim stopper i Oppdal flere ganger daglig.

Oppdal tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad