Skip to main content

Sunnhordland

Sunnhordland har noe av Vestlandets mest karakteristiske landskap og Skandinavias minste slott. Folgefonna er toppen av kransekaka.

Etter en majestetisk fjordreise med Hardangerfjordekspressen fra Bergen eller Os ankommer du Baroniet Rosendal. Skandinavias minste slott er det eneste av sitt slag i landet og er en av de største attraksjonene på Vestlandet. Slottet har en storslått renessansehage og et rikt kulturprogram med konserter, borggårdsteater og kunstutstillinger. Restauranten serverer gourmetmiddager basert på økologiske ingredienser fra egen hage.

Sunnhordland har oppnådd merket for Bærekraftig reisemål – som ikke betyr at destinasjonen er bærekraftig, men at de har forpliktet seg til å jobbe systematisk for å redusere turismens negative påvirkning og for å styrke de positive ringvirkningene.

Her kan du vandre i fjellet og gå på evig snø på Norges tredje største isbre Folgefonna, fiske i fjorden og sykle langs kysten – alt på en og samme dag.

Gå på breen og klatre i bresprekkene sammen med en profesjonell brefører, eller kast deg utfor fjellet i sommerskianlegget Fonna Glacier Ski Resort.

Kysten og de tusenvis av øyene, Hardangerfjorden og de mange elvene og vannene er en tumleplass for enhver fiskeentusiast. Nordsjøruta, verdens lengste skiltede sykkelløype, går gjennom syv land og rett gjennom Sunnhordland, mens Fjord- og fjellturen tar deg på en rundtur mellom Rosendal, Matre og Skånevik.

Det finnes mange muligheter for å reise til Sunnhordland. Finn mer inspirasjon på Sunnhordlands offisielle nettsted.

Reiseinformasjon

Se detaljert reiseinformasjon på Sunnhordlands offisielle nettsted.

Planlegg reisen med Entur, som gir deg reiseforslag basert på alle offentlige transportmidler i landet.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sunnhordland tilbyr også …

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

Les også

Sider du nylig har besøkt