Skip to main content

HYTTELIV

BALSAM FOR SJELEN

Noen hytter smelter perfekt inn i landskapet.

Len deg tilbake og nyt utsikten.

Kan du kjenne skuldrene senke seg?

Du har akkurat ankommet paradis— en hytte, omringet av frisk luft og stille natur.

Ta gjerne med venner og familie, og samle alle sammen rundt langbordet.

Inne – eller alle helst: Ute!

Mange nordmenn har tilgang på egen hytte. Men det finnes også tusenvis av ulike hytter du kan leie, både til fjells og ved sjøen.

Hvilke type hytte passer for deg?

Velg mellom alt fra småhytter med enkel standard (men av og til fantastisk utsikt!)...

... til luksuriøse designperler!

Mange hytter har rom for ekstra gjester. Inviter både venner og familie, og nyt hyttelivet sammen med dem du er glad i.

Slik holder du også kostnadene nede, og hyttekosen oppe!

Hva med å leie en romantisk tretopphytte ...?

Du finner også hytter med bilvei helt til døra
perfekt for en overnatting på bilferie.

Finn din favoritthytte og opplev noe av det beste Norge har å by på!

Vårt andre hjem

Så snart det er fredag eller ferietid, flokker vi nordmenn til hytta, enten den ligger på fjellet, i skogen eller ved sjøen. Har du ikke egen hytte, kan du leie både feriehus og hytter fra Kirkenes i nord, til Lindesnes i sør.

Hyttene varierer, fra det helt enkle, uten hverken innlagt vann eller toalett, til 5-stjerners overnatting – velg selv utifra budsjett og interesser.

En hytteferie trenger ikke koste skjorta, hverken for par, familier eller venner. Lei en hytte med plass til hele gjengen og nyt hverandres selskap, helt privat. Flere steder finner du også store familiehytter – perfekt for større grupper, eller for deg som reiser med mange barn.

Den perfekte ferien

Nå er det bare å senke skuldrene, og gjøre deg klar for kos! En hyttetur lader batteriene på en helt unik måte. Er du på jakt etter egentid og pusterom, gir en tur på hytta deg nettopp det.

Er du klar for å booke din neste hyttetur? Det gjør du enkelt via hytteutleiefirmaer som for eksempel DanCenter og Norgesbooking. Se også vårt store utvalg av hytter landet rundt.

Husk å booke din hytteopplevelse i god tid – spesielt i ferier og på helligdager!

Gå fra hytte til hytte, eller bruk en hytte som base for turer og naturopplevelser i nærheten. Lei en hytte nær et av Norges beste skianlegg, dersom du ønsker å kombinere pudder og vinterkledde fjell og daler.

PS! Husk å sjekke ut hvilke turstier, attraksjoner, guidede turer eller morsomme familieaktiviteter som ligger i nærheten, før du ankommer hytta.

Finn din neste hyttetur:

Campinghytter

Mange campingplasser har hytter til leie. Her finner du alt fra små hytter med enkel standard, til større, velutstyrte hytter med stue, kjøkken, egne soverom og bad. Du kan som regel leie sengetøy på stedet, eller ta med eget.

Her kan du lese mer om camping og campinghytter.

Fjellhytter

Har du lyst å kombinere fjelltur og hyttetur, kan du tilbringe natten på én av DNT's hytter. Mer enn 500 hytter står klar til å ta deg i mot, og du kan velge mellom betjente, selvbetjente eller ubetjente hytter over hele landet. På flere av hyttene kan du velge mellom sovesal og private rom. Norges største grunneier, Statskog, tilbyr også utleiehytter og buer rundt om i Norge.

Tretopphytter

Våkn opp til fuglekvitter i toppen av et tre! Et opphold i en tretopphytte er en morsom og annerledes måte å oppleve naturen på. Drøm søtt i deilige senger midt i en stille skog. Tilbring en natt eller to i en av landets koselige tretopphytter.

Her kan du sjekke ut flere unike overnattingssteder.

Finn en hytte

Du har mange fine steder å velge mellom!

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Bli inspirert

Vi har samlet noen artikler vi tror du også vil like.

Sider du nylig har besøkt