Skip to main content

Topp 10 campingplasser for bobiler og campingvogner

Mange campingplasser i Norge er spesielt egnet for bobil og campingvognentusiaster. Her får du tips til de beste stedene!

Den tyske reiselivsjournalisten Dr. Thomas Kliem er en av de fremste ekspertene på campingferie i Norge. Han har skrevet boken Norwegen mit dem Wohnmobil (Norge med bobil), hvor han deler sine tips til de beste campingplassene. Bli inspirert av journalistens innsidetips!

1. Lillehammer camping

– Rett ved vakre Mjøsa, bare en svipptur unna Lillehammer og Maihaugen friluftsmuseum, finner du en av landets beste campingplasser. Har du med deg barna må du ta turen innom Hunderfossen Eventyrpark!

Les mer om hva Lillehammer har å by på.

2. Fagernes campingpark

Valdres

– Gode fasiliteter, en fantastisk atmosfære og tett på det fascinerende friluftsmuseet i Valdres. Terrenget i området er perfekt for fjellturer og du kan dra på både korte og lange sykkelturer, for eksempel på Mjølkevegen. Planlegger du en tur i november, må du få med deg den legendariske Rakfiskfestivalen!

Planlegg turen til Valdres.

3. Randsverk camping

Gudbrandsdalen

– Vennlig personale og et ideelt sted hvis du ønsker å utforske Jotunheimen Nasjonalpark. Her kan du også besøke noen av de verdenskjente stavkirkene, se kunstgalleriet Ullinsvin i Vågå og smake på de fantastiske bollene fra bakeriet i Lom.

Sjekk ut alt Gudbrandsdalen har å by på!

4. Lovisenberg Familiecamping

Kragerø i Telemark

– En fin og stille campingplass rett ved en strand hvor de tilbyr en mengde av maritime aktiviteter. Sjarmerende Kragerø er omringet av flotte øyer rett utenfor kysten, hvor Edvard Munch malte noen av sine mest kjente kunstverk. Og Jomfruland og Skåtøy er perfekt for øyhopping på sykkel.

Les mer om Kragerø.

5. Sandvika fjord & sjøhus camping

Kabelvåg i Lofoten

– En utmerket campingplass nær en vakker bukt med fantastiske fiskemuligheter. Utforsk Lofoten med bil, padle med kajakk mellom øyene, dra på fisketur og få ditt livs fangst, og besøk sjarmerende landsbyer som Henningsvær og Nusfjord. Ønsker du å forlate storbyens mas og kjas? Ta turen nordover til Vesterålen.

Utforsk Lofoten.

6. Ramberg gjestegård

Ramberg i Lofoten

– Et strålende sted for å nyte midnattssolen. Fantastisk natur med en sjelden hvit sandstrand. Ramberg er også et bra startsted hvis du ønsker å dra på fjelltur.

Planlegg turen til Lofoten.

7. Moysand familiecamping

Grimstad

– Et perfekt sted for å slappe av. Flotte fasiliteter for campingvogn og bobil, og rett ved strand og kystveier. Gå eller sykle langs sjøen i den sjarmerende, hvitmalte byen Grimstad, eller utforsk skjærgården som er full av vakre øyer og holmer. Henrik Ibsen tilbrakte deler av livet sitt her, og Ibsenmuseet her er det eldste i Norge av sitt slag.

Finn ut mer om Grimstad og Sørlandet.

8. Geiranger camping

Geirangerfjorden

– Denne campingplassen ligger direkte ved Geirangerfjorden og kan by på naturskjønn utsikt. Fjorden er på UNESCOs verdensarvliste og er omringet av majestetiske fjelltopper, vakre fossefall og fyldig, grønn vegetasjon. Også maten her er god. Restauranter og spisesteder er stolte av å kunne by på mat med en lokal vri. Når du kommer burde du ta den naturskjønne ruten over Trollstigen.

Sjekk ut Geirangerfjorden.

9. Preikestolen camping

Ryfylke i Stavanger

– Denne campingplassen er en ideell base for å ta turen opp til Preikestolen. Gåturen opp til platået tar omtrent to timer en vei, og når du ser utsikten vil du skjønne hvorfor mer enn 300,000 tar denne turen hvert år. Tips: dra tidlig om morgenen, sent på ettermiddagen eller utenfor høysesongen. Du kan også gå opp en av Norges lengste trapper – den 4,444 trinns lange Flørlitrappen, eller ta et cruise på Lysefjorden

Finn ut mer om Ryfylke og Stavanger.

10. Skottevik feriesenter

Kristiansand

– En gjennomtenkt campingplass som tilbyr givende aktiviteter. Både Kristiansand og Lillesand er like i nærheten. Sørlandet er hele Norges sommerparadis, med byer fulle av sjarmerende hvitmalte trehus, tusenvis av øyer og holmer og verdens største undervannsrestaurant (du må bestille et bord langt i forveien da).

Planlegg turen din til Sørlandet.

Få gode ferietilbud

Book en ferdigpakket norgesferie spekket med opplevelser hos våre partnere.

Sider du nylig har besøkt