Skip to main content

7 romantiske vinteropplevelser

Få opp temperaturen i en badstue, forelsk dere på nytt over en deilig middag og let etter stjerneskudd på nattehimmelen. Vinter-Norge byr på innholdsrike dager og mørke netter. Noen steder har en ekstra sterk romantisk atmosfære, og den kan du like gjerne kjenne i byen som på en liten øy.

Odd Roar Lange har utforsket mange av disse stedene på turene sine i Norge. Han er en bereist journalist og står bak Nordens største reiseblogg, The Travel Inspector.

Lange har plukket ut syv utflukter som vil gjøre inntrykk på deg og din kjære i vinter. Her ligger alt til rette for at dere kan oppleve noen helt spesielle øyeblikk som dere kommer til å snakke om i mange år fremover.

Hold varmen i Kirkenes

Det finnes ikke noe bedre sted å la romantikken blomstre enn på snøhotellet i Kirkenes. Hotellet er bygget av snø og is, og innetemperaturen er fire kalde minusgrader. Men det er ingen sak for dere å holde varmen under reinsdyrskinnene i de behagelige sengene.

– Her kan dere dra på hundesledetur på dagtid, ta badstue før middag i Gabba Restaurant, og bo i de spesielle hyttene hvor dere kan se nordlyset gjennom store panoramavinduer, sier Lange.

Hete opplevelser i Oslo

Førsteklasses restauranter, koselige gater og nærhet til snørike naturopplevelser. Oslo har mye å by på om vinteren. Og hvis du virkelig vil ha et hett stevnemøte med partneren din, kan du booke din egen badstue på SALT.

SALT er et nomadisk kunstprosjekt som nå befinner seg på kaia i Bjørvika med utsikt til Operaen. Foruten en privat badstueopplevelse, kan SALT by på mat, konserter og festivaler.

– Rett og slett en romantisk opplevelse i Oslo, slår Lange fast.

Stjernekikking i Trysil

Snik dere unna hverdagen og gå hånd i hånd gjennom den kalde, mørke villmarken i Trysil. Her, langt fra både byen og hytta, skinner lyset fra stjernehimmelen så sterkt at det lyser opp snøen under føttene dine. Romantisk, ikke sant?

Trysil er kjent for sin stjerneklare himmel, og her arrangeres det faktisk turer med stjernekikking.

– I Trysil kan dere oppleve en fantastisk stjernehimmel og kanskje til og med nordlyset, sier Lange, og påpeker også at Trysil er Nordens største skisted. Det betyr slake bakker og preparerte løyper, spisesteder som serverer lokale matretter og hoteller som passer et hvert budsjett.

Svalbard – et reisemål for eventyrlystne

Svalbard er simpelthen et fristed for eventyrlystne par. Her kan dere oppleve et rikt dyreliv, arktisk natur og gamle gruvebyer med en naken og uhyggelig skjønnhet.

– En romantisk tur til Svalbard og Longyearbyen er noe dere sent vil glemme, sier Lange. Han anbefaler et opphold på Basecamp Hotel midt i Longyearbyen. Det er en avslappet stemning på hotellet, og rommene er innredet med drivved, selskinn og skifer. 

Like ved hotellet ligger Huset, en restaurant som ikke bare er kjent for sine utsøkte smaker, men som også har en av Skandinavias største vinkjellere. Et besøk her vil løfte stevnemøtet deres til nye høyder.

Den hvite villmarken på Svalbard tilbyr også spennende aktiviteter som hundekjøring og nordlyssafari. Og kanskje du får øye på en isbjørn? Hvis det skulle skje, må du holde deg på god avstand og aldri prøve å nærme deg den.

Få tid til hverandre på Skrova

Noen steder har en egen evne til å gi oss fred i sjela. Skrova i Lofoten er et sånt sted. Det er en gammel fiskerlandsby med mindre enn 200 innbyggere. Med andre ord, her kan du og din kjære være helt alene mens dere nyter de pittoreske omgivelsene.

– Å gå Kjærlighetsstien på Skrova er et must. Dere kan også overnatte i fyret her på øya, sier Lange.

Helt ytterst på øya står det et 24,5 meter høyt fyrtårn omgitt av hvite trehus som danner en liten landsby. I dag gjør fyret mer enn å hjelpe de lokale fiskerne med å navigere. Det tar også imot reisende fra hele verden som ønsker en ferie utenom det vanlige.

Forelsk dere i Lillesand

Denne sørlandsbyen er et av de beste stedene du kan dra til for å få en skikkelig sommerfølelse. Men Lillesand er også et flott sted å besøke noen dager om vinteren.

Ta på dere varme klær og ta en rusletur i sentrum. Følg de trange gatene som svinger seg elegant mellom de hvite trehusene. Eller sett dere under et pledd på en stein langs kyststien. Kos dere med noe varmt å drikke mens dere sitter sammen og ser utover havet.

Lange anbefaler å avslutte dagen med en romantisk middag og en natt på sjarmerende Lillesand Hotel, som ligger midt i sentrum.

Bli en del av eventyret i Kvitfjell

Kvitfjell er som hentet ut av et norsk folkeeventyr der det ligger omgitt av bratte fjell og trehus med snødekte tak. Midt i Gudbrandsdalen finner du alt du trenger for en romantisk helg sammen med din kjære.

Gudbrandsgard Hotell er et populært overnattingssted for par, og ligger bare en kort spasertur fra preparerte løyper og et førsteklasses skianlegg.

– Her er det gode muligheter for gourmetmiddag, spa og peiskos, sier Lange.

Finn ditt romantiske reisemål

I kartet nedenfor har Odd Roar Lange lagt til enda flere alternativer for deg og din kjære.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Les også

Sider du nylig har besøkt