Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatting

  Scandic Hotels - i alle landets store byer

  Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede

  Thon Hotels - fantastisk frokost

  Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål

  Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet

  Beitostølen - Eventyr og nytelse hele året

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien

  Campcation –  Bestill camping over hele Norge med Campcation

 • Transport

  Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog

  SJ NORD - opplevelsen starter på toget

  Vy express - reis med buss over hele Norge

  NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge

  DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo

  AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser

  Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget

  Arctic Campers - lei din bobil eller camper

  Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul

 • Reiser og rundturer

  Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"

  Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett

  Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser

  Up Norway - skreddersydde reiser

  Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser

  Brim Explorer – Stille fjordturer med elektrisk katamaran

  Fjord Travel – Norge på sitt vakreste!

  Go Fjords - Turer og aktiviteter over hele Norge

  Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer

  Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil

  Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell

  Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.

 • Offers

Search
or search all of Norway

7 romantiske vinteropplevelser

Norges fineste kjærlighetsturer
Finn roen på et snøhotell i Kirkenes, gå på stjernejakt i Trysil eller spis en bedre middag på et fyr i Lofoten. Det finnes mange måter å utforske Norge på sammen med den du er glad i.
A couple looking at the northern lights in Finnmark
Finnmark.
Photo: Terje Rakke/Nordic Life - Visitnorway.com

  Vinter-Norge byr på innholdsrike dager og mørke netter. Noen steder har en ekstra sterk romantisk atmosfære, og den kan du like gjerne kjenne i byen som på en liten øy.

  Odd Roar Lange har utforsket mange av disse stedene på turene sine i Norge. Han er en bereist journalist og står bak Nordens største reiseblogg, The Travel Inspector.

  Lange har plukket ut syv utflukter som vil gjøre inntrykk på deg og din kjære i vinter. Her ligger alt til rette for at dere kan oppleve noen helt spesielle øyeblikk som dere kommer til å snakke om i mange år fremover.

  Hold varmen på Kirkenes Snøhotell

  Det finnes ikke noe bedre sted å la romantikken blomstre enn på snøhotellet i Kirkenes. Hotellet er bygget av snø og is, og innetemperaturen er fire kalde minusgrader. Men det er ingen sak for dere å holde varmen under reinsdyrskinnene i de behagelige sengene.

  – Her kan dere dra på hundesledetur på dagtid, ta badstue før middag i Gabba Restaurant, og bo i de spesielle hyttene hvor dere kan se nordlyset gjennom store panoramavinduer, sier Lange.

  A couple in their room of the Snow Hotel in Kirkenes, Northern Norway
  Kirkenes Snow Hotel.
  Photo: Terje Rakke / Nordic Life / Visitnorway.com

  Het opplevelse på SALT

  Førsteklasses restauranter, koselige gater og nærhet til snørike naturopplevelser. Oslo har mye å by på om vinteren. Og hvis du virkelig vil ha et hett stevnemøte med partneren din, kan du booke din egen badstue på SALT.

  SALT er et nomadisk kunstprosjekt som nå befinner seg på kaia i Bjørvika med utsikt til Operaen. Foruten en privat badstueopplevelse, kan SALT by på mat, konserter og festivaler.

  – Rett og slett en romantisk opplevelse i Oslo, slår Lange fast.

  Stjernekikking i Trysil

  Snik dere unna hverdagen og gå hånd i hånd gjennom den kalde, mørke villmarken i Trysil. Her, langt fra både byen og hytta, skinner lyset fra stjernehimmelen så sterkt at det lyser opp snøen under føttene dine. Romantisk, ikke sant?

  Trysil er kjent for sin stjerneklare himmel, og her arrangeres det faktisk turer med stjernekikking.

  – I Trysil kan dere oppleve en fantastisk stjernehimmel og kanskje til og med nordlyset, sier Lange, og påpeker også at Trysil er Nordens største skisted. Det betyr slake bakker og preparerte løyper, spisesteder som serverer lokale matretter og hoteller som passer et hvert budsjett.

  The northern lights above a winter landscape near Trysil, Eastern Norway
  Trysil.
  Photo: Ola Matsson

  Svalbard – et reisemål for eventyrlystne

  Svalbard er simpelthen et fristed for eventyrlystne par. Her kan dere oppleve et rikt dyreliv, arktisk natur og gamle gruvebyer med en naken og uhyggelig skjønnhet.

  – En romantisk tur til Svalbard og Longyearbyen er noe dere sent vil glemme, sier Lange. Han anbefaler et opphold på Basecamp Hotel midt i Longyearbyen. Det er en avslappet stemning på hotellet, og rommene er innredet med drivved, selskinn og skifer. 

  Like ved hotellet ligger Huset, en restaurant som ikke bare er kjent for sine utsøkte smaker, men som også har en av Skandinavias største vinkjellere. Et besøk her vil løfte stevnemøtet deres til nye høyder.

  Den hvite villmarken på Svalbard tilbyr også spennende aktiviteter som hundekjøring og nordlyssafari. Og kanskje du får øye på en isbjørn? Hvis det skulle skje, må du holde deg på god avstand og aldri prøve å nærme deg den.

  Få tid til hverandre på Skrova

  Noen steder har en egen evne til å gi oss fred i sjela. Skrova i Lofoten er et sånt sted. Det er en gammel fiskerlandsby med mindre enn 200 innbyggere. Med andre ord, her kan du og din kjære være helt alene mens dere nyter de pittoreske omgivelsene.

  – Å gå Kjærlighetsstien på Skrova er et must. Dere kan også overnatte i fyret her på øya, sier Lange.

  Helt ytterst på øya står det et 24,5 meter høyt fyrtårn omgitt av hvite trehus som danner en liten landsby. I dag gjør fyret mer enn å hjelpe de lokale fiskerne med å navigere. Det tar også imot reisende fra hele verden som ønsker en ferie utenom det vanlige.

  View on the Skrova lighthouse and the snowy mountains, Skrova, Northern Norway from the sea
  Skrova.
  Photo: Ernst Furuhatt / www.nordnorge.com / Vågan

  Forelsk dere i Lillesand

  Denne sørlandsbyen er et av de beste stedene du kan dra til for å få en skikkelig sommerfølelse. Men Lillesand er også et flott sted å besøke noen dager om vinteren.

  Ta på dere varme klær og ta en rusletur i sentrum. Følg de trange gatene som svinger seg elegant mellom de hvite trehusene. Eller sett dere under et pledd på en stein langs kyststien. Kos dere med noe varmt å drikke mens dere sitter sammen og ser utover havet.

  Lange anbefaler å avslutte dagen med en romantisk middag og en natt på sjarmerende Lillesand Hotel, som ligger midt i sentrum.

  View of the white houses and church near the water in Lillesand, Southern Norway
  Lillesand.
  Photo: Elisabeth Høibo / Visit Sørlandet

  Bli en del av eventyret i Kvitfjell

  Kvitfjell er som hentet ut av et norsk folkeeventyr der det ligger omgitt av bratte fjell og trehus med snødekte tak. Midt i Gudbrandsdalen finner du alt du trenger for en romantisk helg sammen med din kjære.

  Gudbrandsgard Hotell er et populært overnattingssted for par, og ligger bare en kort spasertur fra preparerte løyper og et førsteklasses skianlegg.

  – Her er det gode muligheter for gourmetmiddag, spa og peiskos, sier Lange.

Romantisk inspirasjon

 Utforsk nye steder, og hverandre, med disse forslagene til romantiske opplevelser.

Finn ditt romantiske reisemål

I kartet nedenfor har Odd Roar Lange lagt til enda flere alternativer for deg og din kjære.

Romantiske opplevelser
Velkommen til Basecamp Hotel, et ærlig og ekte hotell konsept som setter de perfekte rammene for Svalbardoppholdet. Inspirert av fangstmannshyttene i… Read more
Basecamp Hotel
Finse 1222 er et hotell som ligger på Finse, Bergensbanens høyeste punkt, 1222 meter over havet. Finse nås bare med tog eller… Read more
Finse 1222
Hotellet hvor du kan slappe av etter en aktiv dag. Unn deg litt tid i velværeavdeiingen, etterfulgt av god mat og drikke i en av våre restauranter. Read more
Gudbrandsgard Hotell
Bo på et historisk hotell i sæterlandskap, besøk vernede tømmerbygg og bygdekultur. Vær sammen i ei romantisk sæter-suite, del tiden i fjellspa og… Read more
Hindsæter i Jotunheimen
Med fokus på nordiske teknikker, lokale arktiske råvarer og en vinkjeller som har blant Skandinavias største utvalg, blir Huset sett på som en av… Read more
Huset Restaurant
Velkommen til Winter Wonderland. 20 drømmeaktige rom som er unikt utskåret av mestere fra hele verden. Av ting du må gjøre i livet, er dette kanskje… Read more
Snowhotel Kirkenes
Midt i Lillesand sentrum, bare noen få meter fra bryggekanten, finner du historiske Lillesand Hotel Norge. Det lille, familiedrevne hotellet er kjent… Read more
Lillesand Hotel Norge
På bryggekanten vis á vis Operaen kan du både bade og ta sauna på SALT. Området er et kunstprosjekt som samler kunst, musikk, mat og arkitektur med… Read more
SALT
Natur, arkitektur, mat og opplevelser... Du kan spise, sove, lære og nyte godt samvær innenfor rammene av et funksjonelt og tydelig formspråk, som i… Read more
Stokkøya Strandhotell
Skrova fyr ble bygd i 1922 og ligger på den lille Saltværsøya ved Skrova i Vågan kommune i Lofoten. Read more
Skrova fyr
Familievennlige Trysil er Norges største skidestinasjon. Den uberørte naturen ga Trysil, som et av de første feriestedene i… Read more
Vinter i Trysil
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Se våre beste tilbud

  Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

  Les også

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbake til toppen