OPPSKRIFT:
Hvitvinsdampede blåskjell
Damp dem, grill dem eller bruk dem i en deilig fiskesuppe.
Blåskjell er havets fastfood. Billig, enkelt å tilberede, men samtidig en delikatesse på sommeren.
Blåskjell er selve smaken av sommeren, av late dager langs kysten og forfriskende drinker. For en deilig luksus!
Du får kjøpt ferdig plukkede blåskjell i porsjonsnett i flere matbutikker som har godt utvalg, men det er selvfølgelig ekstra gøy hvis du plukker dem selv! Husk i så fall å undersøke om blåskjellene i det aktuelle området er trygge å spise, før du drar i vei.
Visste du at vi har et eget "blåskjellvarsel" som viser når og hvor det er trygt å plukke blåskjell?
(Husk alltid å sjekke dette, da blåskjellene kan være giftige dersom du plukker på feil tid!)
Det finnes rikelig med blåskjell langs hele Norskekysten. De største forekomstene finner man nord for Trondheimsfjorden, i vernede områder og i fjorder som inneholde brakkvann.