Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

OPPSKRIFT:

Fiskeboller i hvit saus

Fish balls in white sauce .
Photo: Matprat.no
Fish balls in white sauce .
Photo: Matprat.no

Fiskeboller er skikkelig tradisjonskost.

Visste du at polfareren Roald Amundsen til og med spiste det på ekspedisjon? Da han dro til Nordvestpassasjen i 1918 og 1924 hadde han med seg Vesteraalsens fiskeboller.

Kanskje ikke så vanskelig å forstå, siden det både er godt, rimelig og enkelt å lage!

Roald Amundsen at the South Pole .
Photo: Nasjonalbiblioteket / National Library of Norway
Roald Amundsen at the South Pole .
Photo: Nasjonalbiblioteket / National Library of Norway

Fiskeboller kan lages på flere måter. Mange liker for eksempel å tilsette litt karri!

Er du ute etter en mer tradisjonell variant, prøv denne oppskriften på fiskeboller i hvit saus:

Fish balls in curry sauce .
Photo: Matprat.no
Fish balls in curry sauce .
Photo: Matprat.no

Fiskeboller i hvit saus

Ingredienser:

(4 porsjoner)

2 ss margarin

3 ss hvetemel

1 boks eller pakke fiskeboller

4 dl melk

Tilbehør:

800 g potet

800 g gulrot

2 ss finkuttet frisk gressløk eller persille

Kilde: Matprat.no

Slik gjør du:

1. Smelt margarin i en kjele og rør inn hvetemel.​ Tilsett melk og halvparten av kraften i fiskebolleboksen og visp godt, slik at det ikke blir klumper i sausen. Kok opp, senk varmen og la sausen småkoke et par minutter. Tilsett mer melk om sausen blir for tykk. Pass på at sausen ikke brenner seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.​

2. Ha fiskebollene i sausen og la dem bli gjennomvarme.

​3. Kok potetene til de er helt møre. Skrell og kutt gulrøttene i terninger og kok dem møre i litt lettsaltet vann. Dryss over litt hakket gressløk.

Server og nyt!

En av de eldste fiskebollefabrikkene i Norge er Vesteraalsens fiskeboller, som ligger på Sortland i Nord-Norge.

De fleste fiskebollene, inkludert Vesteraalens, blir laget av fersk torsk eller hyse.

Lyst til å prøve fiskelykken?

Hvert år samles flere hundre fiskebåter i Vestfjorden for å fiske etter skreien som gyter langs kysten. 

Bli med på skreifiske!

Sea fishing in Lofoten .
Photo: Iconic Norway / Berge Knoff / Natural light / Visitnorway.com
Sea fishing in Lofoten .
Photo: Iconic Norway / Berge Knoff / Natural light / Visitnorway.com

Sjømat i verdensklasse

Norge har sjømat i verdensklasse og den største matopplevelsen får du fra fisk og skalldyr som nettopp er hentet opp fra det kalde og rene havet.

En smak av Norge

Bli inspirert til hvor du bør reise og hva du bør smake.

Mat fra havet

Lag bacalao, kongekrabbe og andre delikatesser fra sjøen.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen