Skip to main content

OPPSKRIFT:
Fiskeboller i hvit saus

Fiskeboller er skikkelig tradisjonskost.

Visste du at polfareren Roald Amundsen til og med spiste det på ekspedisjon? Da han dro til Nordvestpassasjen i 1918 og 1924 hadde han med seg Vesteraalsens fiskeboller.

Kanskje ikke så vanskelig å forstå, siden det både er godt, rimelig og enkelt å lage!

Fiskeboller kan lages på flere måter. Mange liker for eksempel å tilsette litt karri!

Er du ute etter en mer tradisjonell variant, prøv denne oppskriften på fiskeboller i hvit saus:

Fiskeboller i hvit saus

Ingredienser

(4 porsjoner)

2 ss margarin

3 ss hvetemel

1 boks eller pakke fiskeboller

4 dl melk

Tilbehør:

800 g potet

800 g gulrot

2 ss finkuttet frisk gressløk eller persille

Kilde: Matprat.no

Slik gjør du

1. Smelt margarin i en kjele og rør inn hvetemel.​ Tilsett melk og halvparten av kraften i fiskebolleboksen og visp godt, slik at det ikke blir klumper i sausen. Kok opp, senk varmen og la sausen småkoke et par minutter. Tilsett mer melk om sausen blir for tykk. Pass på at sausen ikke brenner seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.​

2. Ha fiskebollene i sausen og la dem bli gjennomvarme.

​3. Kok potetene til de er helt møre. Skrell og kutt gulrøttene i terninger og kok dem møre i litt lettsaltet vann. Dryss over litt hakket gressløk.

Server og nyt!

En av de eldste fiskebollefabrikkene i Norge er Vesteraalsens fiskeboller,som ligger på Sortland i Nord-Norge.

De fleste fiskebollene, inkludert Vesteraalens, blir laget av fersk torsk eller hyse.

Lyst til å prøve fiskelykken?

Hvert år samles flere hundre fiskebåter i Vestfjorden for å fiske etter skreien som gyter langs kysten. 

Bli med på skreifiske!

Mat fra havet

Lag bacalao, kongekrabbe og andre delikatesser fra sjøen.

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt