OPPSKRIFT:
Fiskeboller i hvit saus
Fiskeboller er skikkelig tradisjonskost.
Visste du at polfareren Roald Amundsen til og med spiste det på ekspedisjon? Da han dro til Nordvestpassasjen i 1918 og 1924 hadde han med seg Vesteraalsens fiskeboller.
Kanskje ikke så vanskelig å forstå, siden det både er godt, rimelig og enkelt å lage!
Fiskeboller kan lages på flere måter. Mange liker for eksempel å tilsette litt karri!
Er du ute etter en mer tradisjonell variant, prøv denne oppskriften på fiskeboller i hvit saus:
En av de eldste fiskebollefabrikkene i Norge er Vesteraalsens fiskeboller,som ligger på Sortland i Nord-Norge.
De fleste fiskebollene, inkludert Vesteraalens, blir laget av fersk torsk eller hyse.
Lyst til å prøve fiskelykken?
Hvert år samles flere hundre fiskebåter i Vestfjorden for å fiske etter skreien som gyter langs kysten.
Bli med på skreifiske!