Skip to main content

ER DETTE VERDENS FLOTTESTE HUSKE?

Vi svarer et rungende ja! Og reisemagasinet Luxury Escapes er enige med oss. Men husken i den veiløse fjordbygda Trandal er ikke den eneste husken i Norge med fantastisk utsikt. Her er noen Instagram-vennlige konkurrenter.

Lytt til stillheten, kjenn vinden i håret og føl på den barnlige gleden man får av å svinge seg i en huske i naturskjønne omgivelser. Den perfekte blanding av ro og lett adrenalin.

Noen ganger kan en huske være en attraksjon. Reisemagasinet «Luxury Escapes» i Australia har lett seg frem til de flotteste huskene i verden, der spektakulær utsikt er en del av opplevelsen.

De fleste huskene på listen befinner seg et sted nær ekvator – i Mellom-Amerika og Sørøst-Asia, og ved Stillehavet. Med ett nevneverdig unntak: Hjørundfjorden på Vestlandet.

Som det står i magasinet:

«The Hjørundfjord in Norway is a place so beautiful it will take your breath away. Best place to take in the glaciers and views of the fjord? This swing!»

Husken henger helt nede ved fjorden i hagen på Christian Gaard bygdetun, i den veiløse bygda Trandal. For å komme dit må du enten gå over fjellet eller ta sjøveien.

– Jeg har selv vokst opp i Trandal. Historien bak husken er enkel: Bestefar ville ordne en huske til oss barnebarna, sier Lenita Storeide fra Christian Gaard.

Nå får de telefoner fra hele verden med spørsmål om de er «stedet med husken». Og de som tar turen til Sunnmøre, blir ikke skuffet.

Vil du ha en litt lettere tilgjengelig huskeopplevelse? Her får du …

5 andre norske husker med fantastisk utsikt

Dalegubben ved Hjørundfjorden

Den 1344 meter høye Dalegubben er en av de mindre kjente toppene på Sunnmøre, men har en nydelig utsikt over Hjørundfjorden. Om sommeren kan du følge en merket sti til toppen, og om vinteren er fjellet et populært randonnéemål. Men du trenger ikke gå helt til toppen for å finne en huske med utsikt. Dette bildet ble tatt 350 meter over havet.

Ting du må få med deg på Sunnmøre: Jugendstilbyen Ålesund er områdets kulturelle sentrum og et naturlig utgangspunkt når du skal utforske denne delen av Vestlandet. Herfra kan du ta dagsturer til Geirangerfjorden, fugleøya Runde og Sunnmørsalpene – et av landets beste områder for toppturer både til fots og på ski.

Brevikskaret ved Isfjorden

Lokale klatrere hengte opp denne huskebenken for å få flere til å oppdage det ukjente utsiktspunktet Haukarhammeren i Brevikskaret, ikke langt fra Åndalsnes. Det går en naturlig sti dit, men den er til tider såpass bratt at den ikke passer for de minste barna.

Ting du må få med deg i Åndalsnes: Byen Åndalsnes i Nordvest kalles ofte tindehovedstaden. Her tårner majestetiske fjell over den dype Romsdalen og den grønne elven Rauma. Rett i nærheten ligger de berømte severdighetene Trollveggen, Trollstigen og utsiktspunktet Rampestreken. Vil du prøve deg på en tøff fjelltur, er Romsdalseggen en av de flotteste i hele landet. Du kan også leie elektrisk sykkel og utforske området på egen hånd, eller ta en tur med Raumabanen, en av verdens vakreste togreiser.

Engeløya i Steigen

På Fonn-Holand gård på Engeløya i Steigen finner du en huske med vid utsikt over fjellene og sjøen. Om sommeren bader husken i det magiske lyset fra midnattssola. I gårdsutsalget kan du kjøpe grønnsaker som er dyrket på gården.

Ting du må få med deg i Steigen: Det sies at Steigen er som Lofoten, bare uten alle menneskene. De mange øyene i kommunen ligger mellom Bodø og Hamarøy i Nord-Norge, og her kan du vandre eller klatre i fjellet eller padle kajakk i blikkstille sommernetter. Hvis du ha lyst til å bli en stund, bør du sjekke ut opplevelsesdestinasjonene Manshausen og Naustholmen.

Balbergkampen i Lillehammer

Fra Lillehammer kan du svinge deg på den ikke så veldig høye toppen Balbergkampen mens du nyter utsikten over byen og Mjøsa.

Ting du må få med deg i Lillehammer: Den tidligere OL-byen ligger i GudbrandsdalenØstlandet. Ta deg en spasertur gjennom sentrum og besøk friluftsmuseet Maihaugen og Lillehammer Kunstmuseum. Barna vil elske Hunderfossen Eventyrpark hele året, og om vinteren er det kort vei til noen av Norges beste skianlegg, nemlig Hafjell og Kvitfjell.

Rosfjord i Lyngdal

I Lyngdal finner du flere husker, eller «runser» på den lokale dialekten, med innbrente tekstlinjer fra kjente rockesanger. På denne «rockerunsen», som henger på toppen av Ølberget rett ved Rosfjord Strandhotell, står det å lese: «The answer my friend is blowin in the wind». Fra husken har du perfekt utsikt til solnedgangen i hele sommerhalvåret.

Ting du må få med deg i Lyngdal: Dette familivennlige strandparadiset på Sørlandet ligger bare en time vest for Kristiansand. Her kan du prøve fiskelykken i lakseelva Lygna eller ta med barna på Sørlandsbadet. Lyngdal ligger dessuten rett ved Lindesnes – Norges sydligste punkt. Og skal du først til Lindesneshalvøya, bør du allerede nå bestille bord på Under, verdens største undervannsrestaurant!

Reis gjennom Norge med Vy express! Ta inn på unike overnattingssteder og få opp pulsen med 10 opplevelser som gir deg adrenalinkick.

Planlegg reisen

Finn tilbud og aktiviteter der du skal.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt