Skip to main content

OPPSKRIFT:
Karis saftige eplekake

– Norske epler er perfekte for kakebaking.

Kari Nyhuus, bonde

enkelt og så godt.

Server gjerne med pisket krem eller vaniljeis!

Mors eplekake fra Nyhuus

Ingredienser:

125 g smør

3 egg 

1 ts sitronsaft

200 g mel

3 ts bakepulver

3 ss melk

500 g sprellede epler

50 g sukker

kanel

Slik gjør du:

1. Rør smør og sukker hvitt, tilsett så eggeplommene og sitronsaften.

2. Sikt melet med bakepulveret og ha det i deigen vekselvis med melken.

3. Skjær til slutt de tre stivpiskede eggehvitene inn i deigen.

4. Hell deigen i godt smurt springform. Du kan bruke både langpanne (husk i så fall dobbel porsjon) og rund form på ca 26 cm Ø.

5. Skrell eplene og del dem i båter, ta vekk kjernehuset. Legg eplebåtene oppå kakedeigen, dryss med sukker og kanel.

6. Stek kaken 55 - 60 minutter i ovnen på 200 grader.

Denne kaken er god både lunken og kald, og er like god etter frysing.

Server gjerne med pisket krem!


Kari er en av flere innovative bønder i Fruktbygda Telemark.

Eplene her har så høy kvalitet at de til og med har en beskyttet geografisk betegnelse.

Akkurat som druene i Champagne!

Les mer om Fruktbygda, hvor du kan sove på en av verdens nordligste vingårder.

Søtt og godt

Eplekake fra Fruktbygda, varm sjokolade fra Hotel Bristol og masse annet godt!

Vår norske kokebok

Sider du nylig har besøkt