Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

OPPSKRIFT:

Boller

Sweet wheat buns .
Photo: Sara Johannessen / Matprat.no
Sweet wheat buns .
Photo: Sara Johannessen / Matprat.no

Det er lite som slår smaken av nystekte boller ...

... myke, søte, med et hint av kardemomme. Perfekt ved siden av en rykende kopp med kaffe.

Sweet wheat buns .
Photo: Sara Johannessen / Matprat.no
Sweet wheat buns .
Photo: Sara Johannessen / Matprat.no

Lom Bakeri er kjent for sine hjemmelagde bakverk.

Stikk innom og smak de vidunderlige bollene når du reiser gjennom Lom i Gudbrandsdalen.

Om sommeren kan det være litt kø frem til bolledisken, men ventetiden er virkelig verdt det!

Bakery in Lom .
Photo: Tina Stafrèn / Visitnorway.com
Bakery in Lom .
Photo: Tina Stafrèn / Visitnorway.com

Boller er også enkelt å lage hjemme. Prøv grunnoppskriften under og legg til rosiner, bær eller vaniljekrem om du ønsker.

Berry buns .
Photo: Elisabeth Storaker / Making Waves
Berry buns .
Photo: Elisabeth Storaker / Making Waves

Boller

Ingredienser: 

500 g mel 

100 g sukker 

1 ts bakepulver 

2 ts kardemomme

1/4 ts salt 

100 g smør 

3,5 dl melk

25 g gjær

Slik gjør du:

1. Finn frem en stor bakebolle og rør sammen mel, sukker, bakepulver, kardemomme og salt.

2. Smelt smøret på svak varme og ha i melken litt etter litt mens du rører. Ta kasserollen av platen og la blandingen kjøle seg ned litt. Når den er lunken, tilsetter du tørrgjæren og rører til blandingen er fri for klumper.

3. Hell melkeblandingen over i bakebollen og rør til en jevn deig. Kna deigen i omtrent ti minutter (på medium hastighet hvis du bruker kjøkkenmaskin), slik at du får en fin deig å jobbe med. Dersom deigen er veldig klissete, kan du ha i mer mel til deigen slipper bollen.

4. Legg et håndkle over bollen og la deigen heve på et lunt sted i en times tid. Da vil deigen være omtrent dobbelt så stor. Ha i rosiner eller sjokoladebiter hvis du ønsker det.

5. Når du skal bake ut bollene, er det best med litt mel på kjøkkenbenken. Del deigen i fire deler, som du igjen deler i fire eller fem. Rull ut boller med håndflaten og plasser dem på bakepapir eller stekebrett.

6. Legg et håndkle over bollene og la dem heve i 10–15 minutter.

Bollene stekes på 220°C i 12–14 minutter. Steketiden kan variere fra ovn til ovn, men bollene skal være gylne på toppen når de er ferdige.

Og de smaker best når de er nystekt!

Legg til sukker og masse kanel, og voilà: Kanelboller!

Cinnamon buns .
Photo: Mari Svenningsen / Matprat.no
Cinnamon buns .
Photo: Mari Svenningsen / Matprat.no

Eller hva med deilige skoleboller? Med denne oppskriften har du mange valg!

Les mer og finn din favorittbolle.

Skolebrød .
Photo: Esten Borgos / Matprat.no
Skolebrød .
Photo: Esten Borgos / Matprat.no

Bli inspirert

Med eller uten rosin? Finn din favorittbolle!

En smak av Norge

Bli inspirert til hvor du bør reise og hva du bør smake.

Flere oppskrifter

Lag vafler, kjøttkaker og andre deilige retter.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen