Denne desserten er så enkel å lage at selv de minst erfarne kokker kan få det til.
1. Bland multene med sukker.
2. Visp kremfløten og vend forsiktig inn bærene i den stive kremen.
Smaker fantastisk helt alene, eller veldig godt som fyll i tradisjonelle julekaker som krumkaker!
Multer er som regel modne i august måned, men dette kan variere etter hvor varm eller våt sommeren har vært.
Vær på vakt når du høster inn det smakfulle gullet sent på året. Frost kan gjøre bærene uspiselige.
Husk å ta med en boks og litt sukker når du går på tur, i tilfellet bærene skulle dukke opp.
Da har du plutselig den perfekte tursnacksen – bland med sukker og nyt!
The Gaustatoppen mountain
.
Photo:
Visit Telemark
The Gaustatoppen mountain
.
Photo:
Visit Telemark
Du har lov til å plukke multer de aller fleste steder i norsk utmark, bortsett fra på tydelig merket privat grunn i Nord-Norge. Dette er også en region med mye bær.
Skynd deg før noen andre tar dem!
Fant du ingen bær ute på tur? Det går bra! De finnes heldigvis i de aller fleste matbutikker, året rundt.