There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle landets store byer
Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede
Thon Hotels - fantastisk frokost
Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål
Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien
Campcation – Bestill camping over hele Norge med Campcation
Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog
SJ NORD - opplevelsen starter på toget
Vy express - reis med buss over hele Norge
NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge
DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo
AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser
Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget
Arctic Campers - lei din bobil eller camper
Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul
Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"
Fjord Tours - Norge i et nøtteskall® – Norges mest populære tur
Authentic Scandinavia - reiser satt sammen av lokalkjente
Up Norway - luksus skreddersydd av kjennere
Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser
Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell
Brim Explorer – stille fjordturer med elektrisk katamaran
Fjord Travel – Norge på sitt vakreste!
Go Fjords - turer og aktiviteter over hele Norge
Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer
Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil
Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.
Rauland - Skiferie i herlig høyfjellsnatur
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Har du prøvd denne kombinasjonen?
Smaken av søte pepperkaker sammen med den kraftige blåmuggosten er overraskende god!
Å bake, pynte og spise pepperkaker er det mange av oss som gjør i førjulstiden.
Juleverksted og pepperkakebaking er også en særdeles god grunn til å invitere venner og familie på litt førjulskos i desember!
Hvis du ikke vil lage deigen fra bunnen, kan du selvfølgelig kjøpe den ferdig hos en lokal baker – eller fra nærmeste matbutikk.
Når du skal velge ost, finnes det faktisk mange lokale delikatesser å velge i.
Velg gjerne en av verdens beste blåmuggoster – som er norsk! Prøv for eksempel Kraftkar (bildet), Eggen Fjellblå eller Nidelven blå.
Som skapt for å imponere vennene dine!
Pepperkakedeig
(20 porsjoner)
300 g smør
300 g sukker
0.5 ts malt nellik
2 ts malt ingefær
2 ts pepper, strøkne
2 ts malt kanel
3 dl mørk sirup
2 egg
4 ts bakepulver
Ca. 900 g hvetemel
(8 pepperkaker med blåmuggost)
Pepperkaker, kjøpte eller hjemmelagde
1 pakke blåmuggost
1 glass fikensyltetøy eller annet syltetøy
Kilde: Matprat.no
1. Bland smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Tilsett nellik, ingefær, pepper og kanel, og rør godt sammen.
2. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør inn egg.
3. Ha i natron, og sikt inn mel. Rør alt sammen til en jevn deig. Deigen skal være ganske myk og klissete, den vil bli mye hardere når den blir kald!
4. Hell deigen over i en bolle og dryss litt hvetemel på toppen. Dekk til med litt plastfolie og sett deigen kaldt noen timer, gjerne over natten.
5. Skjær løs et stykke av deigen. Plasser resten av deigen tilbake i kjøleskapet. Elt deigen forsiktig. Tilsett litt mer mel om den virker for myk.
6. Kjevle deigen ut til ca 3 mm tykkelse. Det er enklest når deigen er myk som plastilina. Stikk ut pepperkakefigurer og flytt dem over på et bakepapirkledd stekebrett. Samle restene av deigen og legg den kaldt. Skjær ut et nytt stykke av deigen og gjenta prosessen. Deigen blir vanskelig å jobbe med når den blir for varm, så da kan den få hvile i kjøleskapet igjen.
7. Stek kakene midt i stekeovnen på 175 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl kakene helt på rist.
8. Bland sammen melis, eggehvite og sitronsaft til en tykk glasur, og dekorer kakene.
Oppbevar pepperkakene i en tett kakeboks.
Blåmuggost som topping
1. Skjær blåmuggost i tynne skiver og legg en skive på hver pepperkake.
2. Topp med fikensyltetøy eller annet syltetøy du liker. Pynt eventuelt med frisk timian og server.
Tips: Solbær eller aprikos smaker også godt til blåmuggost.
Ferdig! Nå har du perfekt kveldssnacks i juletiden, eller som juletapas når du får julebesøk. Velbekomme!
Vil du ha tips til flere pepperkakeopplevelser?
Ta turen til verdens største pepperkakeby – i Bergen!
Les alt om norske juletradisjoner og kulinariske høydepunkt i julehøytiden.
Ribbe, julesild, gløgg og alt annet du trenger til jul!
Lag vafler, kjøttkaker og andre deilige retter.
Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.
Tilbake til toppen