Skip to main content

OPPSKRIFT:
Kanelknuter fra
Bakeriet i Lom

Mmm! Lite slår lukten og smaken av nystekt bakverk. Og kanelboller er en favoritt hos mange.

Kjært barn har mange navn: kanelboller, kanelknuter, kanelsnurrer og kanel i svingene. Som regel har de alle den samme gode smaken, men formen på bollene kan variere.

Kanelboller er et fast innslag hos de aller fleste bakeriene i landet, og Bakeriet i Lom er intet unntak.

Bakeriet, som ligger i hjertet av Lom nasjonalparklandsby, er et populært stoppested for reisende gjennom Jotunheimen.

Om sommeren er det gjerne en kø med besøkende utenfor bakeriet.

Kanelbollene er definitivt verdt å vente på, men de er også ganske enkle å lage hjemme! Prøv bakeriet sin egen oppskrift.

Kanelknuter fra Bakeriet i Lom

Ingredienser:

Grunnoppskrift, boller:

1 kg mel

0,5 l helmelk

150 g sukker

1 ts salt

1 ts kardemomme

1 stort egg

50 g fersk gjær

150 g smør i terninger

Fyll

125 g smør, romtemperert

125 g sukker

2 ss kanel

Pynt

Perlesukker

1 egg, sammenvispet

Kilde: Boken "Om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom"

Slik gjør du:

1. Ha alle ingrediensene unntatt smør i en eltebolle, og elt i rundt 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene.

2. Tilsett smør i små terninger og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen.

3. Legg deigen i en egnet bolle til heving. Dekk med plastfolie og la den heve i 1,5 time.

4. Strø mel på benken og kjevle ut deigen til et rektangel på cirka 40x50 centimeter. Smør det myke smøret på deigen og strø sukker og kanel jevnt utover. Gni med hånden slik at sukker, smør og kanel er godt blandet.

5. Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden og brett den siste delen over den delen som er dobbel. Nå har du tre lag. Kjevle ut dette slik at du får en leiv på cirka 30x50-60 centimeter. Del leiven i 16 strimler på tvers.

6. Hver strimmel snurres og knytes sammen til en knute: Tvinn strimmelen noen ganger, surr den deretter lett tre ganger rundt to fingre, før du dytter enden inn i hullet på undersiden.

7. Sett kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie og la dem heve i cirka 1 time.

8. Pensle med sammenvispet egg og strø med perlesukker. Stek ved 175 grader i cirka 20 minutter.

Nyt!

Lom har mange smakfulle opplevelser for gourmeter på tur.

Med flere av landets høyeste fjell som nærmeste nabo, er det kanskje ikke overraskende at dette er et fantastisk område for å nyte ekte fjellmat.

Matopplevelsene varierer fra hjertevarmende måltider på de mange setrene til finere middager i historiske bygninger og hoteller.

For kunst- og kulturelskere er det også mange skatter å oppdage. Blant høydepunktene finner vi den historiske Lom Stavkirke og den imponerende kunstsamlingen på Elveseter Hotell (avbildet).

Søtt og godt

Eplekake fra Fruktbygda, varm sjokolade fra Hotel Bristol og masse annet godt!

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt