OPPSKRIFT:
Kanelknuter fra
Bakeriet i Lom
Mmm! Lite slår lukten og smaken av nystekt bakverk. Og kanelboller er en favoritt hos mange.
Kjært barn har mange navn: kanelboller, kanelknuter, kanelsnurrer og kanel i svingene. Som regel har de alle den samme gode smaken, men formen på bollene kan variere.
Kanelboller er et fast innslag hos de aller fleste bakeriene i landet, og Bakeriet i Lom er intet unntak.
Bakeriet, som ligger i hjertet av Lom nasjonalparklandsby, er et populært stoppested for reisende gjennom Jotunheimen.
Om sommeren er det gjerne en kø med besøkende utenfor bakeriet.
Kanelbollene er definitivt verdt å vente på, men de er også ganske enkle å lage hjemme! Prøv bakeriet sin egen oppskrift.
Lom har mange smakfulle opplevelser for gourmeter på tur.
Med flere av landets høyeste fjell som nærmeste nabo, er det kanskje ikke overraskende at dette er et fantastisk område for å nyte ekte fjellmat.
Matopplevelsene varierer fra hjertevarmende måltider på de mange setrene til finere middager i historiske bygninger og hoteller.
For kunst- og kulturelskere er det også mange skatter å oppdage. Blant høydepunktene finner vi den historiske Lom Stavkirke og den imponerende kunstsamlingen på Elveseter Hotell (avbildet).