OPPSKRIFT:
Pinnekjøtt
med rotmos
For mange nordmenn er det ingen jul uten pinnekjøtt.
Denne deilige lammeretten er på mange måter synonymt med familie, kos og juleglede …
… spesielt for dem som bor på Vestlandet!
Her står pinnekjøttradisjonen sterkt. Så mange som 76 prosent av vestlendingene spiser det på julaften!
Det er kanskje ikke så rart, ettersom Vestlandet byr på gresskledde daler og frodige fjorder – perfekt beitelandskap for spreke sauer!
Den unike pinnekjøttsmaken kommer fra den gamle tradisjonen med å salte og tørke kjøttet for å kunne bevare det lenger.
Navnet refererer til bjørkepinnene som blir brukt når kjøttet skal trekke i gryta, og som også setter smak på retten.
Røkt eller tradisjonelt, hva foretrekker du?
Prøv denne klassiske oppskriften hjemme:
Har du lyst til å spise pinnekjøtt på en ny måte?
Lag deg en pinnekjøttburger med BBQ-saus, eller server med ris. Nam!