Skip to main content

Pinnekjøtt med rotmos

Ingredienser:

Fire porsjoner

2 kg pinnekjøtt, gjerne mer til et sultent lag!

1 stk. vossakorv, 500 g

Rotmos:

1,25 kg kålrot

2 stk. gulrot

1 stk. potet

3 ss smør

1 dl kremfløte

ca. 2 ts salt

0,5 ts pepper

Kilde: Matprat.no

Slik gjør du:

1. Beregn ca. 400 g pinnekjøtt per person. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer. La det stå i romtemperatur.

2. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Kok opp, senk varmen og la pinnekjøttet småkoke/trekke ved 85–95 grader ca. 3 timer, eller til kjøttet løsner fra beina. Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann. Biter av vossakorv kan dampes sammen med pinnekjøttet de siste 15 minuttene.

3. Skrell kålrot, gulrot og potet. Del dem i grove biter og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og mos grønnsakene.

4. Ha i smør og fløte. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt revet muskat.

Deilig, nydampet pinnekjøtt, vossakorv og rotmos klart til servering. Server gjerne med kokte mandelpoteter og kokesjyen fra pinnekjøttet. God jul!

Smaken av jul

Ribbe, julesild, gløgg og alt annet du trenger til jul!

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt