Skip to main content

Ingredienser:

(4 pers)

800 gram utvannet tørrfisk

4 dl fiskekraft

1 ss smør

1 ss hvetemel

2 dl kremfløte

50 gram bacon 

¼ fennikel

1 gulrot

1/6 sellerirot

Persille til pynt

Kilde: Lars Erik Underthun

Slik gjør du:

1. Del tørrfisken i 8 pene stykker, skylles.

2. Fres smør og hvetemel, rør godt sammen, spe med kokende fiskekraft. La dette koke til en glatt saus, tilsett kremfløte og kok ytterligere til en glatt saus. Siles og smakes til med salt og pepper.

3. Kutt bacon i små terninger, stek dem gylne og sprø i en stekepanne med litt solsikkeolje, legg på kjøkkenpapir, slik at fettet renner av.

4. Skrell og kutt grønnsakene i små stykker og skiver, kok dem møre i lettsaltet vann.

5. Trekk fisken i saltet vann i ca. 10 min.

Anrett fiskestykkene i dype skåler, dryss over grønnsaker, slå over saus og dryss over bacon. Pynt med persille. Nyt!

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt