Lars Erik Underthuns oppskrift:
Tradisjonell tørrfiskmiddag
Tørrfisk er en gammel klassiker. Har du smakt det?
Fisken er laget av usaltet skrei som er blitt tørket på hjeller i Nord-Norge. Denne metoden gir en helt unik smak.
Tørrfisk lukter litt stramt, men smaken er kjempegod!
Den kan bakes, grilles, kokes, eller bare spises som den er.
Lag en tradisjonell tørrfiskmiddag hjemme!
Tidligere sølvvinner av Bocuse d'Or (1991) og eier av restauranten Feinschmecker i Oslo, Lars Erik Underthun, deler sin oppskrift.
Tørrfisk med en vri!
Prøv Tom Victor Gausdals tørrfiskoppskrift. Den tidligere sølvvinneren av Bocuse d'Or har satt sammen en smakfull, moderne rett.
Skrei, som tørrfisk er laget av, er en ganske unik fisk. Den er fast og hvit i kjøttet, flaker seg lett og har en nydelig smak.
Hver vinter mellom januar og april migrerer fisken til kysten av Nord-Norge for å gyte, og da tiltrekkes fiskeentusiaster fra hele verden nordover.
Utenfor Svolvær i Lofoten arrangeres nemlig det årlige VM i skreifiske. Prøv deg på storfangsten selv, eller besøk en av fiskerestaurantene i området for en smaksrik opplevelse.