Skip to main content

Ingredienser:

(4 pers)

1 liter fiskekraft 

1 ss smør 

1 ss hvetemel 

2 dl kremfløte 

1/6 purreløk 

1 gulrot 

1/6 sellerirot 

100 gram hvit fisk 

100 gram rød fisk 

50 gram reker 

Dill til pynt

Kilde: Lars Erik Underthun

Slik gjør du:

1. Fres smør, rør inn hvetemel til en glatt masse, spe med varm fiskekraft, la dette småkoke i ca. 30 min. Tilsett kremfløte og kok ytterligere i 15 min, siles.

2. Skrell gulroten, skjær av skallet på selleriroten, kutt purreløken i stykker på ca. 5 cm. Alle grønnsakene vaskes godt.

3. Skjær grønnsakene i tynne strimler, ha dem i kokende lettsaltet vann i et par minutter, purreløken 1/3 av tiden. Ha dem så over i kaldt vann.

4. Kok opp suppen, kjør den med stavmikser, smak til med salt og pepper.

5. Varm grønnsakene i lettsaltet vann. Kutt fisken i grove stykker, trekk den i saltet vann. Varm rekene i et øyeblikk i vann.

Anrett fiskestykkene i dype tallerkener, legg på grønnsaker og reker. Slå over rykende varm suppe, pynt med dill.  

Server med grovbrød og nyt!

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt