Tom Victor Gausdals oppskrift:
Miniterte med tørrfisk og potetkrem
Tørrfisk er laget av usaltet fisk, ofte skrei, som er blitt tørket på store hjeller langs kysten i nord.
Den tradisjonsrike råvaren kan brukes til mange ulike retter, blant annet i Tom Victor Gausdals tørrfiskterte! Oppskriften fra den tidligere sølvvinneren av Bocuse d'Or, vil garanterte imponere både familie og venner.
Om det frister med en mer tradisjonell tørrfiskmiddag, bør du sjekke ut mesterkokken Lars Erik Underthuns oppskrift.
I Norge har vi lange tradisjoner for å spise tørrfisk.
Å tørke fisken har fra gammelt av vært en fantastisk konserveringsmetode, og klimaet i Nord-Norge har vært midt i blinken for å tørke fisken perfekt.
Tørrfisk er også en av landets eldste eksportvarer, og tørrfisk fra Lofoten har til og med fått anerkjennelsen Europeisk beskyttet betegnelse (Protected Geographical Indications (PGI).
Prøv alle variantene: Boknafisk (usaltet), klippfisk (saltet) og lutefisk!
Sjekk også ut flere av våre rare, men fantastiske, tradisjonsretter.