Skip to main content

Ingredienser:

Terteskjell

Potetpuré (se ingredienser under) 

1/2 dl brunet smør (nøttesmør) 

80 gram tørrfisk 

2 ss finhakket gressløk

Potetpuré

300 g skrelte mandelpoteter  

1/2 dl fløte 

1/2 dl melk 
30 g smør 

2 fedd hvitløk 

Salt og pepper

Kilde: Tom Victor Gausdal

Slik gjør du:

1. Kok poteter og hvitløk forsiktig i vann.

2. Varm melk, smør og fløte i en kjele. Hell av vannet når potetene er helt møre og damp dem tørre.

3. Press de kokte potetene gjennom en sil oppi fløtemelken. Rør det hele godt sammen til en jevn og glatt potetpuré. Smak til med salt og pepper.

4. Tørrfisken rives opp i tynne strimler/flakes, disse spres på stekebrett og tørkes i ovn på 140 grader i ca 15 minutter.

5. Anrett potekrem i terteskallene, lag en fordypning i midten. Legg i litt finhakket gressløk og hell oppi brunet smør.

Topp med sprø tørrfisk og litt spiselige blomster. Nyt!

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt