Skip to main content

OPPSKRIFT:
Medisterkaker

Hjemmelagde medisterkaker er en favoritt for mange, både i jula og resten av året.

Det finnes mange oppskrifter, men de vanligste ingrediensene er kvernet svinekjøtt, mel, egg, salt, muskatnøtt, ingefær, melk, sort pepper og olje.

Tradisjonen tro blir medisterkakene til jul servert sammen med julemat som ribbe, eller med surkål, kokte poteter og brun saus. Deilig!

Medisterkaker

Ingredienser

8 porsjoner

1 kg medisterdeig

3 ts salt

5 ss potetmel

5 dl melk

0,75 ts pepper

0,5 ts malt muskat

0,25 ts malt ingefær

4 ss smør til steking

Tilbehør:

4 stk. eple

2 pakker svisker

1 ss smør til steking

Kilde: Matprat.no

Slik gjør du:

Det er viktig at alle råvarene har samme temperatur og er så kalde som mulig.

1. Tilsett salt og elt deigen for hånd eller i maskin til den blir seig (“henger” på fingrene når du tar litt deig mellom to fingre).

2. Spe med kald melk i flere omganger, og rør deigen godt mellom hver gang du sper. Tilsett potetmel og krydder når du har spedd inn 2/3 av melken. Rør godt, og fortsett å spe med resten av melken.

3. Form runde kaker med skje, brun dem i smør i en middels varm stekepanne. Trekk dem ferdig i vann, kraft eller buljong.

4. Del eplene i båter. Stek dem sammen med svisker i en panne med smør.

Og voilà! Nyt et deilig, tradisjonelt måltid!

Fullfør julebuffeen med en saftig og sprø ribbe!

Oppskrift på juleribbe

Smaken av jul

Ribbe, julesild, gløgg og alt annet du trenger til jul!

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt