Skip to main content

Alt du trenger til
17. mai-buffeen!

Flaggene, bunaden, bjørkekvistene – og all maten!

På nasjonaldagen skal det feires fra morgen til kveld, så vi kickstarter med en skikkelig 17. mai-frokost – eller lunsj! 🇳🇴

Koldtbordet varer i mange timer – så allsang og selskapsleker hører med underveis.

Skroll ned for å finne inspirasjon og oppskrifter til 17. mai-buffeen!

Lefserull

Lefser er en av våre eldste baketradisjoner – og er dessuten lett å lage. Fyll de med røkt laks og kremost, eller hva med rødbetsalat og lammerull? Du kan også lage søt lefse med sukker og kanel – eller brunost på. Mmm!

Tradisjonell lefse

Fenalår

Spekemat har en selvfølgelig plass på 17. mai-koldtbordet. Fenalår har blitt servert lenge før grunnlovsåret 1814, for det har vi tradisjoner for helt fra vikingtiden. Spis det som snacks eller pålegg.

Verdens beste ost

Noe som går godt sammen med salt fenalår og røkt laks, er bitre og søte oster. Mange norske oster er rangert som de beste i verden – og da gjør de seg så absolutt på koldtbordet.

Høstet fra havet

Hvis du virkelig ønsker å imponere gjestene på nasjonaldagen, kan du servere sjømat! Pepperkrabbe eller sjøkreps bidrar til litt ekstra luksus på koldtbordet.

Pavlova

Det siste tiåret har pavlova seilt frem som selveste 17.mai-kaken. Det er jo ikke så rart, med søt og deilig marengsbunn toppet med friske bær i de samme fargene som det norske flagget. Norges nasjonalkake er en litt annen variant med marengs og vaniljekrem, nemlig Kvæfjordkaken, også kalt «Verdens beste».

Jordbær

Det kan bli mye søtsaker på hurradagen, men jordbær kan du spise mye av – med god samvittighet! Hva med en frisk jordbær- og rabarbrasalat?

Multer

Multekrem passer til flere festlige anledninger, men med det varmere været som kommer til 17. mai, anbefaler vi en uforskammet god multesorbé til de voksne.

Iskrem

17. mai er også dagen for de små og alen lange. For barna er det en uskreven regel at akkurat i dag er det er lov å spise så mye iskrem som man vil!

Pølser i brød

Etter frokosten bærer det ut for å oppleve den store folkefesten og gå i 17. mai-tog! Blir du sulten utover dagen, fyller du enkelt på med pølser i brød. Kanskje marsjerer du forbi en av de legendariske pølsekioskene her til lands?

Rømmegrøt

Hvis du ikke ble helt mett av pølse i brød, er rømmegrøt også en tradisjonsrett på 17. mai mange steder i landet. Den søte grøten smaker ekstra godt med salt fenalår. Deilig!

Skål!

Fyll glasset med forfriskende, norsk eplemost eller sider. Både Hardanger- og Telemarksepler er beskyttet for sin unike smak og kvalitet (PGI). Hev glasset og utbring en skål på Norge sin bursdag!

HIPP HIPP HURRA!

Nå er det på tide å feire! 🇳🇴

Grunnlovsdagen er litt av en folkefest, for store og små – over hele landet!

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt