Skip to main content

OPPSKRIFT:
3 smakfulle måter å nyte Fenalår

Spania har Serrano, Italia har Parma, Norge har fenalår!

Dette tradisjonsrike lammelåret har vært med oss siden vikingtiden.

Fenalår er i dag en av våre 23 matskatter. Så mørt at det smelter på tungen!

Enkelt å oppbevare, smakfullt og alltid klart for en fest.

1.

Fenalåret er et meget fint tillegg på spekefatet! Serveres sammen med frukt eller rømme, rødløk og flatbrød.

2.

Kommer det en gjeng med venner på besøk, eller trenger du en fin tursnacks? Fenalår med eggerøre er svaret.

Deilig!

3.

Det samme gjelder for lefserull med fenalår! Bruk det som rask energi på tur, eller ta det med på neste spleiselag.

Sjekk ut oppskriften!

Lefserull med fenalår

Med kremost og hakkede pistasjnøtter

Ingredienser:

12 skiver fenalår

4 stk. lefse

125 g kremost naturell eller med urter

2 stk. vårløk

1 ss hakkede pistasjnøtter

1/2 ts kvernet pepper


Kilde: Matprat.no



Lyst på hjemmelagede lefser også? Prøv denne oppskriften.

Slik gjør du:

1. Smør lefsene med kremost. Pass på at du får et tynt lag med ost helt ut til kanten – det vil fungere som «lim». Legg på skiver av fenalår. Dryss over hakket vårløk og hakkede pistasjenøtter, og kvern over litt pepper.

2. Rull sammen lefsene og legg dem med skjøten ned. Skjær lefsene i passe store biter og server.

Er det en stund til du skal servere lefserullene, så legg rullene på et fat og oppbevar dem i kjøleskapet. Skjær dem i biter rett før servering.

Tips: Bruk gjerne tannpirkere til å holde lefserullene sammen.

Det finnes også utallige andre måter man kan nyte fenalår på.

Happy sheep!

De norske sauene vandrer fritt rundt i fjell og daler hele sommeren. De spiser hva de vil, og grønt gress er det nok av!

Dette gjør lammekjøtt og fenalår til et av de mest bærekraftige kjøttproduktene i Norge.

Lær mer om denne kulinariske tradisjonen, og få tips til hvordan du finner det aller beste fenalåret!

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt