OPPSKRIFT:
Lefse med tørrfiskkrem
Hvis du kombinerer potetlefse med en nydelig, smakfull krem laget på tradisjonell norsk tørrfisk, får du virkelig kjenne smaken av Nord-Norge.
Hvert år svømmer den vandrende atlanterhavstorsken, skreien, fra Barentshavet til kysten av Nord-Norge for å gyte, noe som danner grunnlaget for en av verdens største sesongbaserte fiskeperioder.
Skreien henges på hjell for å tørkes i friluft i flere måneder.
"Tørrfisk fra Lofoten" har beskyttet geografisk betegnelse, akkurat som vin fra Champagne!
“Tørrfisk er en av mine favorittingredienser. Denne tørrfiskkremen er også veldig god på kjeks eller brød.”
Siriyaporn 'Mymint' Rithisirikrerg
Stigende kokkestjerne på Thon Hotel Lofoten
Prøv Mymints nydelige oppskrift, som hun serverte i Årets unge kokk-konkurransen under Bocuse d'Or i Trondheim i 2024!
En tur til Nord-Norge om vinteren er et must for både sportsfiskere og matentusiaster.
Skreien kommer vanligvis rundt midten av februar og blir til april.
Prøv vårt hemmelige triks for fiskelykke på turen til Lofoten, Vesterålen eller Senja!
Når tar du turen opp for å smake den nydelige skreien selv?