Skip to main content

Ingredienser:

Myk potetlefse

300 g poteter

100 g mel

100 g fløte

½ ts salt


Tørrfiskkrem

200 g utvannet tørrfisk

1 egg

200 ml solsikkeolje

½ hvitløk

½ ts salt

1 ts sitronsaft

Sennepsfrø

Slik gjør du:

Potetlefse

  1. Skrell potetene og kok dem til de er myke.
  2. Mos potetene til en puré i et dørslag.
  3. Bland inn fløte og mel.
  4. Smak til med salt.
  5. Kjevl ut deigen til ønsket tykkelse. Skjær ut runde lefser med et glass.
  6. Stek lefsene på begge sider på middels varme.

Tørrfiskkrem

  1. Kok tørrfisken i en gryte med saltet vann til den er mør.
  2. Ha egg, sennepsfrø, hvitløk, salt, sitronsaft og olje i en bolle. Visp det til aioli med en stavmikser.
  3. Smak til med salt og sitronsaft.
  4. Bland tørrfisk og aioli litt og litt til du oppnår ønsker konsistens.
  5. Server tørrfiskkremen på lefse (eller kjeks/brød) med ønsket tilbehør, som for eksempel syltet løk, bacon eller stekt tang fra Lofoten.

Vel bekomme!

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt