Skip to main content

Raspeballer

Ingredienser

1 l kjøttkraft / buljong eller lettsaltet vann

750 g rå potet

300 g kokt potet

3 dl byggmel

2 ss hvetemel

1 ts salt

Kilde: Matprat.no

Slik gjør du

1. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann, buljong eller kraft.

2. Skrell potet og riv dem på rivjern eller i en foodprosessor. Klem ut litt av væsken.

3. Riv eller mos de kokte potetene. Bland kokte og rå poteter med mel og salt.

4. Kok en prøve for å se om deigen er fast nok. Lag raspeball, og prøv å få dem så glatte som mulig.

5. La raspeballene småkoke i 30–40 minutter, avhengig av størrelsen. Del en raspeball for å se om den er ferdig. Den skal ha jevn konsistens og farge helt igjennom.

Spis raspeballene sånn som de er, eller server med bacon og sirup!

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt