Skip to main content

Finnbiff

Ingredienser

(4 porsjoner)

400 g reinsdyrskav

2 ss smør til steking

250 g frisk sjampinjong

150 g bacon

1 dl vann

3 dl seterrømme

1 dl melk

3 skiver ekte geitost

5 stk. knuste einebær

0,5 ts tørket timian

Kilde: Matprat.no

Slik gjør du

1. Ta reinsdyrskav ut av fryseren og legg det noen minutter på kjøkkenbenken. Det er best å steke skavet halvtint.

2. Del sopp i båter og bacon i små terninger og brun det raskt i en panne med litt smør. Ha det over i en gryte.

3. Varm stekepannen på nytt og ha i litt mer smør. Stek skav i flere omganger på høy varme til det begynner å få farge. Ha det over i gryten etter hvert.

4. Tilsett vann, kok opp og senk varmen. La det hele småkoke i 10 minutter.

5. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la gryten trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Anrett på tallerkener. Dryss over litt frisk timian og server med potetmos eller kokte poteter og rørte tyttebær.

Hot tips: Mange vil ha ekstra grønnsaker til finnbiffen. Brokkoli, gulrøtter eller rosenkål passer godt til.

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt