Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

OPPSKRIFT:
Finnbiff

Finnbiff - Reindeer stew .
Photo: Sara Johannessen / Matprat.no
Finnbiff - Reindeer stew .
Photo: Sara Johannessen / Matprat.no

Hovedingrediensen i tradisjonell, norsk finnbiff er reinsdyrskav.

Finnbiff - Reindeer stew .
Photo: Sara Johannessen / Matprat.no
Finnbiff - Reindeer stew .
Photo: Sara Johannessen / Matprat.no

Den nydelige viltretten er rik på smak, og blir vanligvis laget med søt brunost og servert med tyttebærsyltetøy og potetstappe.

Det ser kanskje komplisert ut, men er faktisk enkelt å lage. Prøv vår deilige oppskrift:

Venison stew .
Photo: Sara Johannessen / Matprat.no
Venison stew .
Photo: Sara Johannessen / Matprat.no

Finnbiff

Ingredienser:

(4 porsjoner)

400 g reinsdyrskav

2 ss smør til steking

250 g frisk sjampinjong

150 g bacon

1 dl vann

3 dl seterrømme

1 dl melk

3 skiver ekte geitost

5 stk. knuste einebær

0,5 ts tørket timian

Kilde: Matprat.no

Slik gjør du:

1. Ta reinsdyrskav ut av fryseren og legg det noen minutter på kjøkkenbenken. Det er best å steke skavet halvtint.

2. Del sopp i båter og bacon i små terninger og brun det raskt i en panne med litt smør. Ha det over i en gryte.

3. Varm stekepannen på nytt og ha i litt mer smør. Stek skav i flere omganger på høy varme til det begynner å få farge. Ha det over i gryten etter hvert.

4. Tilsett vann, kok opp og senk varmen. La det hele småkoke i 10 minutter.

5. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la gryten trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Anrett på tallerkener. Dryss over litt frisk timian og server med potetmos eller kokte poteter og rørte tyttebær.

Hot tips: Mange vil ha ekstra grønnsaker til finnbiffen. Brokkoli, gulrøtter eller rosenkål passer godt til.

Reinsdyr beiter fritt i den ville naturen hele livet, noe som bidrar til å gi kjøttet en naturlig rik og eksotisk smak.

Reindeer at Norefjell .
Photo: Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com
Reindeer at Norefjell .
Photo: Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com

De store dyrene har historisk sett alltid spilt en viktig rolle for samisk kultur og deres kokekunst.

I Nord-Norge er reinsdyrkjøtt en regional spesialitet, og brukes i mange ulike retter.

Woman and Sami man with reindeer in Finnmark .
Photo: Terje Rakke - VisitNorway.com
Woman and Sami man with reindeer in Finnmark .
Photo: Terje Rakke - VisitNorway.com

Hvis du besøker området, sørg for å få smake den berømte retten bidos, – en fantastisk gryterett laget med gulrøtter, poteter og langtidskokt reinsdyrkjøtt!

Bli inspirert av flere vilt gode retter!

Bidos - Traditional Sami food .
Photo: Broadstone / René Bjerregaard / Visitnorway.co
Bidos - Traditional Sami food .
Photo: Broadstone / René Bjerregaard / Visitnorway.co

Opplev samisk kultur

Lær mer om reinsdyrdrift og tradisjoner fra det norske urfolket. 

Smakfulle kjøttretter

Tradisjonsmat, viltretter og annet snadder.

Smak av Norge

Finn inspirasjon til hvor du kan reise og ting å smake.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen