1. Ta reinsdyrskav ut av fryseren og legg det noen minutter på kjøkkenbenken. Det er best å steke skavet halvtint.
2. Del sopp i båter og bacon i små terninger og brun det raskt i en panne med litt smør. Ha det over i en gryte.
3. Varm stekepannen på nytt og ha i litt mer smør. Stek skav i flere omganger på høy varme til det begynner å få farge. Ha det over i gryten etter hvert.
4. Tilsett vann, kok opp og senk varmen. La det hele småkoke i 10 minutter.
5. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la gryten trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Anrett på tallerkener. Dryss over litt frisk timian og server med potetmos eller kokte poteter og rørte tyttebær.
Hot tips: Mange vil ha ekstra grønnsaker til finnbiffen. Brokkoli, gulrøtter eller rosenkål passer godt til.
Reinsdyr beiter fritt i den ville naturen hele livet, noe som bidrar til å gi kjøttet en naturlig rik og eksotisk smak.
Reindeer at Norefjell
.
Photo:
Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com
Reindeer at Norefjell
.
Photo:
Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com
De store dyrene har historisk sett alltid spilt en viktig rolle for samisk kultur og deres kokekunst.
I Nord-Norge er reinsdyrkjøtt en regional spesialitet, og brukes i mange ulike retter.
Woman and Sami man with reindeer in Finnmark
.
Photo:
Terje Rakke - VisitNorway.com
Woman and Sami man with reindeer in Finnmark
.
Photo:
Terje Rakke - VisitNorway.com
Hvis du besøker området, sørg for å få smake den berømte retten bidos, – en fantastisk gryterett laget med gulrøtter, poteter og langtidskokt reinsdyrkjøtt!