Skip to main content

OPPSKRIFT:
Hjortegryte

Høsten er den perfekte tiden for kremete, varm gryterett, og en duftende hjortegryte slår aldri feil!

Det er mye hjort å ta av her til lands, og de trives ekstra godt på Vestlandet og i Trøndelag.

Denne deilige og tradisjonsrike gryteretten passer like perfekt til middagsselskap som etter en vandretur. Server med dine favorittpoteter, sopp og tyttebær.

Sjekk ut oppskriften!

Hjortegryte

Ingredienser:

600 g grytekjøtt av hjort

2 ss smør

2 ss hvetemel

2 stk. løk

300 g aromasopp (eller kantarell)

6 dl kjøttbuljong (utblandet)

2 stk. laurbærblad

8 stk. knuste einebær

1 ts tørket timian

3 dl crème fraîche, 35 %, matfløte eller seterrømme

Kilde: matprat.no

Slik gjør du:

1. Del grytekjøttet i biter, ca. 3 x 3 cm.

2. Varm en stekepanne med noe av smøret og brun kjøttet i omganger. Dryss over litt hvetemel. Ha kjøttet over i en gryte etter hvert. Krydre med salt og pepper.

3. Finhakk løk og brun den raskt i litt av smøret. Ha den over i gryte.

4. Del sopp i mindre biter og brun den i resten av smøret. Ha den i gryta og kok ut stekepannen med litt av buljongen. Ha buljong i gryta sammen med laurbærblad, einebær og timian. Kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke til det er mørt, ca. 20–30 minutter (tiden kan variere ut fra hva slags kjøtt du bruker)

5. Rør inn crème fraîche, fløte eller rømme og smak til med salt og pepper.

Server med kokte poteter og tyttebær.

Lyst til å gjøre din egne lille vri på retten? Dra på skattejakt etter skogens gull, kantarell!

Kanskje du ønsker å møte hjorten på nært hold? Besøk en hjortefarm, da vel! Du kan finne flere alternativer lenger ned på siden.

En smakfull gryterett er perfekt etter en lang dag utendørs. For smak av fjell og norsk natur, besøk en av de koselige norske fjellstuene, som ofte har vilt på menyen.

10 herlige høstopplevelser

Sider du nylig har besøkt