Skip to main content

Hjortegryte

Ingredienser:

600 g grytekjøtt av hjort

2 ss smør

2 ss hvetemel

2 stk. løk

300 g aromasopp (eller kantarell)

6 dl kjøttbuljong (utblandet)

2 stk. laurbærblad

8 stk. knuste einebær

1 ts tørket timian

3 dl crème fraîche, 35 %, matfløte eller seterrømme

Kilde: matprat.no

Slik gjør du:

1. Del grytekjøttet i biter, ca. 3 x 3 cm.

2. Varm en stekepanne med noe av smøret og brun kjøttet i omganger. Dryss over litt hvetemel. Ha kjøttet over i en gryte etter hvert. Krydre med salt og pepper.

3. Finhakk løk og brun den raskt i litt av smøret. Ha den over i gryte.

4. Del sopp i mindre biter og brun den i resten av smøret. Ha den i gryta og kok ut stekepannen med litt av buljongen. Ha buljong i gryta sammen med laurbærblad, einebær og timian. Kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke til det er mørt, ca. 20–30 minutter (tiden kan variere ut fra hva slags kjøtt du bruker)

5. Rør inn crème fraîche, fløte eller rømme og smak til med salt og pepper.

Server med kokte poteter og tyttebær.

Vår norske kokebok

Sider du nylig har besøkt