Skip to main content

Småmat

Ingredienser

(Gir ca. 2,5 liter suppe, 3–4 porsjoner)

600 g rent kjøtt, gjerne bankekjøtt

500 g spekeskinke

100 g fenalår

1 liter poteter i terninger

2,5 dl gulrøtter i terninger 

1,5 dl kokte gule erter

Kilde: Herlig AS

Slik gjør du:

  1. Kok kraft på kjøtt, spekeskinke og fenalår.
  2. Kjøttet kokes til det er mørt, ca 1 time, tas ut, kjøles ned og skjæres i terninger på ca. 1 cm.
  3. Resten av kraften fra spekeknokene bør kokes lenge, til den har rikelig med smak, gjerne 4–8 timer.
  4. Underveis skummer man av toppen av kraften for å få en klarest mulig kraft.
  5. Smak gjerne til med salt, men kraften er som oftest salt nok.
  6. Potet og gulrot kuttes før koking, også i 1 cm store terninger.
  7. For å få småmat med klar kraft, må du koke grønnsakene hver for seg.
  8. Grønnsakene siles og kjøles ned, og til slutt blandes alt i kraften.
Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt