OPPSKRIFT:
Helstekt økologisk kylling fra Hovelsrud Gård
Nam! Ser det ikke godt ut?
Helstekt kylling er perfekt om du lager middag til flere. Det ser imponerende ut, men er faktisk ikke så vanskelig å lage.
Nøkkelen er en god oppskrift og råvarer av kvalitet.
Så, la oss starte med hovedingrediensen, kyllingen.
– Vi tror at dyr som har hatt et godt liv smaker bedre. Kombinasjonen av at kyllingene vokser sakte og at den er i aktivitet, gjør at kjøttet blir saftigere.
Marianne Olssøn, eieren av Hovelsrud Gård
Marianne Olssøn og familien eier Hovelsrud Gård – en av de fantastiske gårdene langs Mjøsa på Østlandet.
Her har de drevet økologisk kyllingproduksjon siden 2016.
Kyllingene på gården lever lenger enn vanlige industrielle kyllinger. De har også store utendørsområder de kan utforske og leke i.
Resultatet er en gladere kylling med en bedre smak.
Det mener i hvert fall noen av landets beste restauranter.
Både Michelin-restauranten Maaemo i Oslo og RE-NAA i Stavanger, samt Credo i Trondheim har gårdens økologiske kylling på menyen.
Og det kan du også ha! Kyllingen blir solgt i flere butikker over hele landet, og det er den perfekte ingrediensen for en deilig middag med helstekt kylling.
Slik tilbereder du den:
Hovelsrud er en fullt operativ gård, men gården tar gjerne imot gjester. Og her har du mye å utforske!
Rusle en tur i den imponerende hagen og besøk gårdsbutikken for en smak av den også!
Du kan også overnatte på gården, for så å våkne opp til en deilig frokost, laget av lokale råvarer, levert på døren.
Denne delen av Mjøsa er også fantastisk å utforske fra både sykkelsetet, til fots eller med kajakk!
Her kan du dra fra det ene gårdseventyret til det andre.
Utforsk flere gårder rundt Mjøsa
Landlig luksus, utrolige matopplevelser og historiske hager venter! Hva vil du oppleve først?