Skip to main content

Helstekt økologisk kylling fra Hovelsrud

Marianne anbefaler å bruke mesterkokken Heston Blumenthals fremgangsmåte for å gjøre kyllingen så saftig som mulig. Slik gjør du det:

Ingredienser:

1 hel økologisk kylling

Salt til saltlake

1 sitron

2-3 hvitløksfedd, finhakket

Noen kvaster rosmarin og timian

100 gram godt smør

Salt og pepper

Kilde: Hovelsrud Gård

Denne oppskriften har tre steg: Kylling i saltlake, steking og hviletid og bruning.

1. Legg kyllingen i saltlake over natten. Kyllingen skal nesten dekkes helt med kaldt vann. Bruk 60 g salt per liter vann. Dekk kyllingen med plastfolie og sett den i kjøleskap over natten. Neste dag tørker du laken av kyllingen. Pensle skinnet med godt smør. Fyll buken med sitron, hvitløk og urter, som for eksempel timian og rosmarin.

2. Stek kyllingen på 90 grader i minst 90 minutter, gjerne 120 minutter for de store kyllingene. Lav temperatur gjør at kjøttet blir saftig. Bruk et steketermometer og sjekk at kjernetemperaturen er 75 grader. Kyllingen skal hvile i 45 minutter utildekket. Hviletid er viktig for at saften holder seg i kjøttet.

3. Pensle kyllingen med smør, salt og pepper. Sett ovnen på 300 grader og brun kyllingen i rundt 10-15 minutter, til skinnet har fått en gylden farge.

Del opp kyllingen og server med favorittgrønnsakene dine! Nyt.

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt