Skip to main content

OPPSKRIFT:
Helstekt økologisk kylling fra Hovelsrud Gård

Nam! Ser det ikke godt ut?

Helstekt kylling er perfekt om du lager middag til flere. Det ser imponerende ut, men er faktisk ikke så vanskelig å lage.

Nøkkelen er en god oppskrift og råvarer av kvalitet.

Så, la oss starte med hovedingrediensen, kyllingen.

– Vi tror at dyr som har hatt et godt liv smaker bedre. Kombinasjonen av at kyllingene vokser sakte og at den er i aktivitet, gjør at kjøttet blir saftigere.

Marianne Olssøn, eieren av Hovelsrud Gård

Marianne Olssøn og familien eier Hovelsrud Gård – en av de fantastiske gårdene langs Mjøsa på Østlandet.

Her har de drevet økologisk kyllingproduksjon siden 2016.

Kyllingene på gården lever lenger enn vanlige industrielle kyllinger. De har også store utendørsområder de kan utforske og leke i.

Resultatet er en gladere kylling med en bedre smak.

Det mener i hvert fall noen av landets beste restauranter.

Både Michelin-restauranten Maaemo i Oslo og RE-NAA i Stavanger, samt Credo i Trondheim har gårdens økologiske kylling på menyen.

Og det kan du også ha! Kyllingen blir solgt i flere butikker over hele landet, og det er den perfekte ingrediensen for en deilig middag med helstekt kylling.

Slik tilbereder du den:

Helstekt økologisk kylling fra Hovelsrud

Marianne anbefaler å bruke mesterkokken Heston Blumenthals fremgangsmåte for å gjøre kyllingen så saftig som mulig. Slik gjør du det:

Ingredienser:

1 hel økologisk kylling

Salt til saltlake

1 sitron

2-3 hvitløksfedd, finhakket

Noen kvaster rosmarin og timian

100 gram godt smør

Salt og pepper

Kilde: Hovelsrud Gård

Denne oppskriften har tre steg: Kylling i saltlake, steking og hviletid og bruning.

1. Legg kyllingen i saltlake over natten. Kyllingen skal nesten dekkes helt med kaldt vann. Bruk 60 g salt per liter vann. Dekk kyllingen med plastfolie og sett den i kjøleskap over natten. Neste dag tørker du laken av kyllingen. Pensle skinnet med godt smør. Fyll buken med sitron, hvitløk og urter, som for eksempel timian og rosmarin.

2. Stek kyllingen på 90 grader i minst 90 minutter, gjerne 120 minutter for de store kyllingene. Lav temperatur gjør at kjøttet blir saftig. Bruk et steketermometer og sjekk at kjernetemperaturen er 75 grader. Kyllingen skal hvile i 45 minutter utildekket. Hviletid er viktig for at saften holder seg i kjøttet.

3. Pensle kyllingen med smør, salt og pepper. Sett ovnen på 300 grader og brun kyllingen i rundt 10-15 minutter, til skinnet har fått en gylden farge.

Del opp kyllingen og server med favorittgrønnsakene dine! Nyt.

Hovelsrud er en fullt operativ gård, men gården tar gjerne imot gjester. Og her har du mye å utforske!

Rusle en tur i den imponerende hagen og besøk gårdsbutikken for en smak av den også!

Du kan også overnatte på gården, for så å våkne opp til en deilig frokost, laget av lokale råvarer, levert på døren.

Denne delen av Mjøsa er også fantastisk å utforske fra både sykkelsetet, til fots eller med kajakk!

Her kan du dra fra det ene gårdseventyret til det andre.

Utforsk flere gårder rundt Mjøsa

Landlig luksus, utrolige matopplevelser og historiske hager venter! Hva vil du oppleve først?

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt