Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

OPPSKRIFT: 

Fårikål

Fårikål .
Photo: Visit Norway
Fårikål .
Photo: Visit Norway

Når nettene blir lange, og kulda setter inn... så kjennes etterhvert også den velkjente duften i mange norske hjem – det er endelig tid for å samle familie og kjente rundt fårikålgrytene!

Visste du forresten at den norske nasjonalrettens dag er den siste torsdagen i september?

Lamb stew dinner .
Photo: Alexander Benjaminsen / Visit Norway
Lamb stew dinner .
Photo: Visit Norway

Dersom det er din tur til å arrangere en festaften – frykt ikke, det er veldig enkelt å lage!

Ingrediensene består nemlig i hovedsak av fire ingredienser: sauekjøtt, kål, salt og hel, sort pepper.

Lamb stew ingredients .
Photo: Bilder av: Alexander Benjaminsen / Visit Norway
Lamb stew ingredients .
Photo: Bilder av: Alexander Benjaminsen / Visit Norway

Noen legger også til ingredienser som gulrøtter og løk, samt litt mel for å få tykkere saus.

Hvis du vil eksperimentere kan du prøve en litt mer moderne versjon, med hvitløk, laurbærblad, og å bytte ut litt av vannet med mørkt øl.

Making fårikål .
Photo: Alexander Benjaminsen / Visit Norway
Making lamb stew .
Photo: Alexander Benjaminsen / Visit Norway

Retten serveres med kokte poteter, flatbrød og tyttebærsyltetøy. 

Lamb stew party .
Photo: Alexander Benjaminsen / Visit Norway
Lamb stew party .
Photo: Alexander Benjaminsen / Visit Norway

Fårikål

Ingredienser:

(8 porsjoner )

3 kg lammekjøtt
3 kg hodekål
8 ts hel, sort pepper
4 ts salt
6 dl vann

Kilde: Matprat.no

Fårikål har vært en tradisjonsrett i Norge i hundrevis av år. At den har blitt så populær på høsten, har sannsynligvis å gjøre med at høstingen av hodekål sammenfaller med slaktingen av lam.

Sheep grazing in Aurlandsfjorden .
Photo: Øyvind Heen
Sheeps grazing in front of The Aurlandsfjord .
Photo: Visit Norway

Visste du at norsk lam fra de mange lokale produsentene er blant verdens fineste råvarer? Lofotlam for eksempel, er et geografisk beskyttet merke – på lik linje med Champagné fra Frankrike! Her har dyrene fått beite fritt, i frodige omgivelser i vakre Lofoten.  

Se hvordan Christine forbereder fårikålfest hjemme, eller finn andre tradisjonsrike retter under.

Field in Lofoten .
Photo: Visit Norway
Field in Lofoten .
Photo: Visit Norway

Autumn vibes

Smakfulle kjøttretter

Tradisjonsmat, viltretter og annet snadder.

En smak av Norge

Få mer inspirasjon til spennende steder å besøke og hvor du kan spise.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen