OPPSKRIFT:
Fårikål
Når nettene blir lange, og kulda setter inn... så kjennes etterhvert også den velkjente duften i mange norske hjem – det er endelig tid for å samle familie og kjente rundt fårikålgrytene!
Visste du forresten at den norske nasjonalrettens dag er den siste torsdagen i september?
Dersom det er din tur til å arrangere en festaften – frykt ikke, det er veldig enkelt å lage!
Ingrediensene består nemlig i hovedsak av fire ingredienser: sauekjøtt, kål, salt og hel, sort pepper.
Noen legger også til ingredienser som gulrøtter og løk, samt litt mel for å få tykkere saus.
Hvis du vil eksperimentere kan du prøve en litt mer moderne versjon, med hvitløk, laurbærblad, og å bytte ut litt av vannet med mørkt øl.
Retten serveres med kokte poteter, flatbrød og tyttebærsyltetøy.
Fårikål har vært en tradisjonsrett i Norge i hundrevis av år. At den har blitt så populær på høsten, har sannsynligvis å gjøre med at høstingen av hodekål sammenfaller med slaktingen av lam.
Visste du at norsk lam fra de mange lokale produsentene er blant verdens fineste råvarer? Lofotlam for eksempel, er et geografisk beskyttet merke – på lik linje med Champagné fra Frankrike! Her har dyrene fått beite fritt, i frodige omgivelser i vakre Lofoten.
Se hvordan Christine forbereder fårikålfest hjemme, eller finn andre tradisjonsrike retter under.