1. Vask og del hodekål i båter, rundt 2-4 cm tykke.
2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder. (Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, ca 1-2 ss per 4 porsjoner, mellom lagene.)
3. Hell på vann. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La fårikålen trekke til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), ca. 2,5 timer.
4. Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter. Du kan også sette frem flatbrød og tyttebærsyltetøy på bordet hvis du ønsker.
Drikke
Øl eller vin, og akevitt er vanlig tilbehør.
Øl med litt særegen smak, som ale eller mørk pilsner, passer godt til retten, spesielt hvis den har noe sødme eller syre. Det samme gjelder en hvit eller musserende vin med en søt eller syrlig fruktig smak og lukt. En sur eplejuice er et godt alkoholfritt alternativ.
Dessert
Hvis du har plass i magen, passer det godt med en tradisjonell rett som dessert. Hva med deilig multekrem eller tilslørte bondepiker?