OPPSKRIFT:
Kjøttkaker
Hemmeligheten bak de beste kjøttkakene?
Det vet bare mamma eller mormor.
Men vi kan røpe det likevel:
Å ha stekesjyen i den hjemmelagde kjøttkakesausen!
Og så skal kjøttkakene være laget med masse kjærlighet!
Bytt gjerne ut litt av kjøttdeigen med god karbonadedeig.
Tilbehøret er også viktig:
Kokte poteter og gulrøtter, surkål, kålstuing eller ertestuing ...
Og (helst nyrørt) tyttebærsyltetøy!
Mange mener at det egentlig er kjøttkaker som er den norske "nasjonalretten", ikke fårikålen.
Det er ikke så rart.
Uansett hvor du er på vei, er veldig ofte en kjøttkakemiddag ganske nær deg.
Stikk innom nærmeste veikro eller fjellstue for et deilig (og ikke så altfor dyrt) måltid!
Klar for å pimpe turmaten?
Kjøp ferdiglagde kjøttkaker i butikken og grill dem i parken eller på bålet ute på tur.
Nam!