Skip to main content

OPPSKRIFT:
Laksetartar

Elsker du sushi og poke bowls? Da vil du helt sikkert sette pris på denne friske versjonen av rå laks!

Det er den perfekte måten å imponere middagsgjestene dine på!

Kjøkkensjefen på The Salmon i Oslo, Harry Hermosa, viser deg hvordan du kan tilberede laks som en ekte proff.

The Salmon er ikke bare en restaurant, men også et fascinerende vitensenter, hvor du kan lære mer om vår verdensberømte laks.

Men nå, gjør deg klar til å kokkelere!

Ingredienser:

Laks 100 g kuttet i små terninger

Gressløk finhakket

Rød løk finhakket

Syltet rødløk

lakserogn

Konbu-soya:

Soya

Kombu-tang (eller andre ingredienser som er rike på umami, som tørket shiitakesopp, bonitoflak eller soltørkede tomater)

Lime

Kalamansi-krem:

Kalamansi pure/juice

Creme fraich

Salt til smak

Kilde: Kjøkkensjefen på The Salmon, Harry Harmosa 

Slik gjør du:

  1. Begynn med å lage konbu Soya. Kok opp 300g soya med et blad av konbu og skallet fra en halv lime. Småkok til væsken har halvert, sil deretter og kjøl ned.
  2. Lag så kalamansi krem ved å piske sammen 100gr crème fraich med 30g kalamansi pure. Om man ikke får tak i kalamansi pure kan denne erstattes med lime juice. Når kremen har doblet i volum, legger du den i en liten sprøytepose.
  3. Nå kan du begynne å sette sammen tartaren. Bland sammen laks, gressløk og finhakket rødløk i en bolle. Legg til to teskjeer av konbusoya og bland godt.
  4. Legg blandingen i en rund form og press litt ned, slik at massen beholder formen. Legg så på topping av lakserogn og syltet rødløk. Plasser små perler av kalamansi kremen på toppen. Perfekt å serveres med crostini!

Vel bekomme!


Det finnes mange forskjellige måter å tilberede laks på. Prøv Harry Hermosas andre spesialitet: Grillet laks med potetmos og asparges!

Forresten, visste du at Norge eksporterer mer enn 1 250 000 tonn laks hvert år?

Lær mer om norsk laks

Mat fra havet

Lag bacalao, kongekrabbe og andre delikatesser fra sjøen.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt