Skip to main content

Ingredienser:

Laks 150 g per porsjon

Asparges 3 stk.

Potetmos 100 g per porsjon

Timian smør

Gressløk

Smør

Fløte

Timian

Sjallotløk

Slik gjør du:

  1. Skrell asparges, og kok de i 3 minutter. Legg de på isbad med en gang så de ikke blir for myke. Senere skal dette bakes sammen med laksen i ovnen.

  2. Potetmosen kan du lage så fin eller grov du ønsker. Selv liker jeg det silkemykt og presser det gjennom en fin sil etter jeg moser potetene.

  3. Bland så sammen smør og fløte litt etter litt, til man får den konsistensen man liker, og smak til med salt og pepper. Potetmosen kan serveres som den er nå, men man kan også heve smaken enda mer ved å blande inn ramsløk, finkuttet gressløk eller trøffelkrem om man vil.

  4. Timiansmør lages ved å smelte 500 g smør og frese med 1 stk. hakket sjalottløk og en halv bunt fersk timian. La det småkoke til væsken blir klar. Deretter siler du av løken og timianen.

Laksen tilberedes som nevnt ved å marinere stykkene i 50–50 blanding av salt og sukker. Strø et tynt lag over hele stykket og la det marinere i ca. en time. Skyll deretter av og la stykkene tørke enten med papir eller la det stå på en rist. Stek så laksen i stekepanne på høy varme, til det danner en skorpe. Legg laksen i en ildfast form med skorpen vendt opp. Her må man spraye formfett eller pensle med olje, slik at laksestykkene ikke setter seg fast. Avslutt med 5–6 minutter i ovnen på 180 grader, sammen med asparges.

Nyt!

Mat fra havet

Lag bacalao, kongekrabbe og andre delikatesser fra sjøen.

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt