Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Folk som går i fjellet på Skeikampen Folk som går i fjellet på Skeikampen
Credits
Vandring på Skeikampen.
Photo: Geir Olsen/FjellNorge
Campaign
Partner

Fjell året rundt

Fjellene ved Skeikampen har vært populære rekreasjonsområder i flere generasjoner. Kast deg utfor en bakke, gå opp et fjell eller len deg tilbake og nyt omgivelsene.

Bare tre timer fra Oslo og 35 minutter fra Lillehammer ligger det historiske skianlegget Skeikampen.

De første langrennsturistene kom hit i 1895, og den første skiheisen ble bygd i 1959. I dag er Skeikampen Resort en moderne og idyllisk familiedestinasjon.

Skeikampen alpinanlegg har nedfarter med alle vanskelighetsgrader og flere heiser. En åtteseters ekspresstolheis tar deg til toppen på under fire minutter. Trenger du en utfordring, har du to parker å velge mellom: en blå park med enkle hopp og rails for nybegynnere, og en sort park med mer utfordrende hindre. Det kommer mange lokale talenter til parken, så du bør ikke bli overrasket hvis du ser en ung jypling gjøre halsbrekkende triks på hoppet.

Et eget barneområde er skreddersydd for at barna skal kunne hoppe og leke så mye de vil. Småtassene kan boltre seg over 3000 kvadratmeter, så her kan de holde seg i sving hele dagen. For å gjøre opplæringen lettere, er det satt ut morsomme figurer barna må kjøre utenom, og vips – så kan junior svinge på egen hånd.

Skeikampen er kjent for sitt gode langrennsterreng og store løypenettverk som fører rett inn i Peer Gynts rike. Mer enn 600 kilometer med løyper gjør området til et fint utgangspunkt for både korte og lange turer. Og det beste: Skeikampen ligger på grensen mellom høyfjell og skog, noe som gir stor variasjon i terrenget.

Om sommeren er det fint å vandre i fjellet. Prestkampen, 1244 meter over havet og Skeikampen, 1123 meter over havet, er områdets høyeste fjell, og fra begge toppene kan du se helt til Jotunheimen og ned på Mjøsas glitrende overflate.

Hvis du liker terrengsykling, er Skeikampen stedet for deg. 800 meter over havet kan du velge og vrake mellom spennende sykkelturer på merkede stier. Vil du ha en skikkelig utfordring, bør du prøve deg i terrenget rundt Avlundkampen, Prestkampen, Slagsfjella, Røgnhøgda og Frøyseterhøgda nord for Skeikampen.

Skeikampen
Vandring på Skeikampen
Jon Gunnar Henriksen / Skeikampen resort
Skeikampen
Sykling på Skeikampen
Jon Gunnar Henriksen / Skeikampen resort
Skeikampen
Alpinkjøring på Skeikampen
Esben Haakenstad
Skeikampen
Skeikampen Alpinsenter
Esben Haakenstad
Skeikampen
Skeikampen Spa
Esben Haakenstad
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

@skeikampenresort på Instagram
This social element is not currently supported on the China site. This warning will not show on the front end.

Fjellene ved Skeikampen i Gausdal

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Skeikampen ligger rundt 3 timer fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Fra flyplassen kan du ta tog eller buss til Lillehammer og lokalbuss videre til Skeikampen.
Med buss:
  • Det går daglige bussavganger fra Oslo til Lillehammer. Fra Lillehammer tar du lokalbuss videre til Skeikampen.
Med bil:
  • Sørfra kjører du E6 nordover forbi Lillehammer og Rv255 mot Gausdal. Følg veien gjennom Segalstad Bru mot Svingvoll. Ta av til venstre ved Svingvoll (Skeisvegen). Etter omtrent 10 kilometer er du fremme på Skeikampen.
Med tog:
  • Det går flere tog til Lillehammer hver dag. Fra Lillehammer tar du lokaltog til Skeikampen.

Skeikampen tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad