Skip to main content

Planlegg reisen til Bodø og Salten

Klarer du ikke velge mellom byferie og aktive dager i naturen? Det trenger du ikke i Bodø og Salten! Her får du oppleve Svartisen, Saltstraumen, et levende bysentrum og handelsstedet på Kjerringøy.

Som Nord-Norges lille storby byr Bodø på nisjebutikker, deilig mat og kulturarrangementer i verdensklasse. Fra Parkenfestivalen og Nordland Musikkfestuke til alt som skjer i Stormen kulturkvartal året rundt – det er ikke uten grunn at byen skal være Europeisk kulturhovedstad i 2024.

Fra sentrum er det kort vei til vandre- og klatreturer i Børvasstindan, skiturer i Bodømarka og RIB-tur til verdens sterkeste malstrøm, Saltstraumen. Eller kanskje du vil speide etter havørn? I skjærgården byr Kjerringøy på et av norskekystens best bevarte handelssteder.

Bodø ligger i Salten, og er derfor en naturlig innfallsport når du skal utforske regionens fine kystlinje eller uberørte innlandsnatur.

Sjekk ut padleparadiset Rødøy, dra på øyhopping eller gå turer i en av de mange nasjonalparkene, som Rago og Sjunkhatten. På Saltfjellet kan du krysse polarsirkelen, mens Sulitjelma utenfor Fauske er stedet å dra for å gå på langrenn.

Andre høydepunkter er Hamsunsenteret i Hamarøy, brevandring på Svartisen, unike overnattingssteder og biltur langs Nasjonal turistveg Helgelandskysten.

Bodø har oppnådd merket for Bærekraftig reisemål – som ikke betyr at destinasjonen er bærekraftig, men at de har forpliktet seg til å jobbe systematisk for å redusere turismens negative påvirkning og for å styrke de positive ringvirkningene.

Usikker på hva du bør få med deg? Sjekk ut Kråkesølvs guide til hjembyen eller andre bodøværingers innsidetips til en langhelg i Bodø.

Mer detaljert reiseinformasjon og inspirasjon finner du på Bodøs offisielle nettside.

Utforsk tilbudene under, eller gå rett til:
Aktiviteter og attraksjoner | Overnatting | Mat og drikke | Transport

Ting å gjøre

Fra kunst og kultur til storslått natur – her finner du høydepunktene.

Finn flere aktiviteter og attraksjoner

Overnatting

Fra komfortable hoteller til koselige hytter – finn ditt krypinn.

Mat og drikke

Reiseinformasjon

Mer detaljert reiseinformasjon finner du på Bodøs offisielle nettsted.
Planlegg reisen til Bodø med Entur.

Reis rundt i Nord-Norge

Flere reisetips

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Bodø tilbyr også …

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

Sider du nylig har besøkt