Skip to main content

10 familievennlige natureventyr

Naturen vår er et gøyalt og naturlig lekeland, enten du vil klatre, ri, surfe, prøve brevandring eller terrengsykling. Her er ti supre utendørsaktiviteter for hele familien i sommer.

Å tilbringe tid i naturen, er gøy og sunt, men noen ganger trenger barn litt overbevisning.

Norge er et naturlig lekeland og en destinasjon i verdensklasse for småbarnsfamilier, enten du ser etter aktiviteter som styrker familiebåndet, eller ønsker å få adrenalinet til å pumpe!

1. Brevandring

Norge har noen imponerende isbreer, spesielt på Vestlandet og i Nord-Norge. Mange av de guidede turene som tilbys, passer til familier med barn fra rundt syv til åtte år. Få en minneverdig opplevelse på den mektige blåisen!

Eller spenn på deg skiene – midt på sommeren! Sjekk ut landets beste sommerskisentre, som f.eks. populære FONNA på isbreen Folgefonna.

2. Terrengsykling

Ta med familien på terrengsykkelferie og la barna kjenne på frihetsfølelsen og adrenalinkicket du får av å frese av gårde ned en skogsti eller sykle over et fjell. De fleste sykkelparker har alternativer for nybegynnere og barn, så vel som erfarne spenningssøkere, så hele familien kan bli med!

3. Hesteridning

Sal opp og opplev vår fantastiske natur fra hesteryggen. Fra rideturer i fjellet til kanefart gjennom snøkledde skoger – finn tilbudet som passer deg best.

Drar du til Nord-Norge, kan du til og med bli med på rideturer under nordlyset eller midnattssolen, se for deg det! På Vestlandet kan du teame opp med Norges nasjonalhest fjordhesten, også kalt «fjordingen».

4. Hundekjøring på hjul

Ingen snø? Ikke noe problem! Huskyene i Norge elsker å løpe på sommeren også, og kan gi deg en tur på hjul! Dette er en morsom aktivitet for hele familien, og en herlig måte å oppleve naturen på. Hold deg fast!

5. Safari

Du trenger ikke reise til Afrika for å se ville dyr. Opplev arktisk dyreliv på sitt beste på en hvalsafari i Vesterålen i Nord-Norge, hvor du kan se den majestetiske spermhvalen hele året rundt. Rundt omkring i Norge vil du også finne guidede safariturer hvor du kan komme tettere på dyr som elg, moskus, lundefugl, ørn og mer.

Hvis du er så heldig, ta hensyn til at de er ville dyr. Hold god avstand for ikke å forstyrre eller stresse dem, da noen dyr kan løpe etter deg hvis de føler seg truet.

6. Kajakk- og kanopadling

Finn ditt padleparadis! Enten du glir over en blikkstille fjord, en rolig innsjø, eller store hav og strie elver, vil du kjenne på følelsen av å være i ett med naturen.

Du kan leie kanoer eller kajakker over hele landet, og det finnes mange kurs og guidede turer for hele familien.

7. Klatreparker og via ferrataer

Norge er hjem til mange utendørs og innendørs klatreparker og via ferrataer med ruter og utfordringer for alle, hvor noen tar deg over glitrende fjorder eller majestetiske fjell, eller gir deg vakker utsikt over byen.Nyt panoramautsikten mens du balanserer over den lengste via ferrata-broen i Europa, hos Via Ferrata Loen i Nordfjord. Tør du prøve deres mest ekstreme rute «Ragnarok Extreme», en av de tøffeste rutene i Norge? Noen parker har til og med zipliner som du kan sveve høyt over bakken i!

Aldersgrensen på via ferrataene rundt i Norge starter på 10-12 år, til 14-15 år på de tøffeste.

8. Jettegryter

Dra på utforskningstur etter spor fra istiden! Flere steder i landet kan du finne jettegryter, runde groper i fjellet laget av vann under istiden. Noen av de er attraktive badeplasser, da noen fylles med vann og er store nok til at du kan svømme i dem, eller de har blitt formet til en naturlig vannsklie!

9. Surfing

Fra Lofoten i nord til Rogaland i sørvest, kan du nyte utmerkede forhold for surfing og kitesurfing – året rundt. To av de mest populære surfestedene i Norge, er de milelange sandstrendene på Jæren, sør for Stavanger, og Lofoten for kaldtvannssurfing. Første gang du prøver? Få gode begynnertips fra en lokal surfeekspert, og husk alltid å ha på deg våtdrakt!

10. Gøy på elva

Norge er velsignet med noen av verdens beste elver for rafting. Du kan også ta med unger, onkler og bestemødre på familierafting i litt roligere elver og stryk. Den mest kjente rafting-destinasjonen i landet, er trolig Sjoa i Gudbrandsdalen, hvor de også tilbyr familierafting. Du vil definitivt føle deg i live på juvvandring også!

Mer barnevennlig moro

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt