Skip to main content

Planlegg reisen til Stavanger-regionen

Stavanger-regionen frister med langstrakte fjorder, hvite strender og Preikestolen – fjellplatået verdig en internasjonal storfilm. Du kan også oppleve et imponerende kulturliv i Stavanger og Sandnes.

I Stavanger-regionen kan du oppleve attraksjoner som Solastranden og den berømte Preikestolen, som ruver 604 meter over Lysefjorden. Fjellplatået er kåret til verdens flotteste utkikkspunkt av Lonely Planet, og ble brukt som lokasjon for en nervepirrende scenene i filmen «Mission: Impossible – Fallout». Ikke overraskende er Preikestolen Rogalands best besøkte attraksjon.

Universitetsbyen Stavanger er urban og levende, selv om sentrum er så lite at du kan nå de fleste aksjonene til fots. Nyt god mat, finn noen skatter på shopping og sjekk ut kul gatekunst, før du rusler gjennom Europas best bevarte trehusbebyggelse i Gamle Stavanger.

Siden Nordsjøens første oljefelt ble oppdaget i 1969, har Stavanger-regionen vært en nøkkelspiller i norsk økonomi.

Tettstedet Stavanger og Sandnes er Europas olje- og energihovedstad, og hovedinntekten i området kommer fra nettopp oljesektoren.

De siste årene har Sandnes hatt vekst og oppblomstring av nye bygg, blant annet det nye rådhuset ved havna. I tillegg er Sandnes en friluftskommune med ikoner som Kjerag og Dalsnuten i porteføljen.

I 2008 var Stavanger og Sandnes europeisk kulturhovedstad, og regionen byr fortsatt på et spennende og variert kulturtilbud. Sjekk ut innsidetips til en langhelg i Stavanger, inkludert kulturfredag!

Finn mer inspirasjon og informasjon på Stavanger-regionens offisielle nettsted.

Finn flere aktiviteter og attraksjoner

Reiseinformasjon

Mer detaljert reiseinformasjon finner du på Stavanger-regionens offisielle nettsted. Planlegg reisen til Stavanger med Entur.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Stavanger tilbyr også …

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

Sider du nylig har besøkt