Skip to main content

10 herlige høstopplevelser

Unknown Component
civid: 6615153907ea03367b0bed23
name: plugins_common_social_share (widget)

Trenger du tips til hva du skal finne på i høstferien? Dra på stormjakt, utforsk Norges nye kunstikoner og nyt både fjellturer og lun innekos. Nå kommer også nordlyset og spekkhoggerne tilbake!

1. Turer i høstfjellet

Å gå på tur i høstfjellet for å se lyngen kle seg i sin fineste fargeprakt – rødt, gult og oransje – har nesten blitt obligatorisk. Husk at du kan kjøre kollektivt med buss eller tog til mange flotte utgangspunkter for sykkel- og vandreturer. Eller du kan haike med en gondol til topps. Her er noen av våre beste vandretips.

2. Stormjakt

Mange elsker en skikkelig høststorm! Kler du deg godt, er det en opplevelse å gå ut og kjenne på naturkreftene. På den stilfulle stormjakthytta, Dosabu, i Bremanger får du panoramautsikt til storhavet uten å bli våt. Du glemmer heller ikke en uværsnatt på et fyr, eller i en rorbu på kaikanten i Nord-Norge. Kråkenes fyr er et av landets mest værharde.

3. Tid for kos

Etter nærkontakt med høstværet er det ekstra godt å krype inn i et lunt, tørt og varmt rede. Når kveldene blir mørkere og stjernene titter fram igjen, er det tid for å tenne stearinlys og nyte knitringen fra peisen i en koselig hytte, gjerne med en god bok.

4. Kulturhøst med en Twist

Høsten er høysesong for kunst- og kulturopplevelser! Besøk noen av Norges fremste kunstmuseer og gallerier, for eksempel Kistefos-Museets spektakulære utstillingsbygning The Twist. Museet, som også har en flott skulpturpark, ligger på Hadeland en times kjøring fra Oslo. Sørg for å få med deg Nasjonalmuseet, hjem til Nordens største kunstsamling og MUNCH museet i hypermoderne Bjørvika også!

5. Nordlys og hvalsafari

Du trenger ikke vente til vinteren for å se Aurora danse over himmelen. Nettene blir fort lengre om høsten, samtidig som den lave, flotte høstsola mot steile, snødryssende topper kan få enhver hobbyfotograf til å hoppe av lykke. Om høsten øker også sjansene for å se mange forskjellige hvalarter i nord – inkludert knølhval og spekkhoggere. Vesterålen, Senja, Alta og Tromsø er flotte utgangspunkter for både nordlys- og hvalsafarier. Det er også dekket på Hurtigruten.

6. Saunasesong

Badesesongen er langt fra over! De siste årene har det poppet opp en mengde flotte badstuer i hele landet. Bli varm langt inn i beinmargen, og avslutt med en forfriskende dukkert ute. Det gjør ingenting om litt høstregn kiler på nesetippen – du vil garantert føle deg som et nytt og bedre menneske etterpå. Du kan også spa deg ned til skikkelig zenmodus på et lekkert velværehotell.

7. Romantisk fjordhelg

Pust inn. Pust ut. Den hektiske sommersesongen er over, og igjen senker roen seg over de majestetiske fjordlandskapene. Dette er begynnelsen på årstiden da du virkelig kan få kjenne på de rå kreftene som bor i naturenFantastiske fotturer og fjordturer venter på deg. Nå er det dessuten langt lettere enn om sommeren å få booket rom – kanskje på et av de staselige historiske trehotellene?

8. Storbytur med småbysjarm

Hva med å prøve en litt annerledes storbyweekend i høst? Oslo har de siste årene toppet mange av verdens lister over storbyer som er verdt et besøk. Men Norge har også mange flotte små byer som byr på store opplevelser. Både Bergen og Ålesund er for eksempel gode utgangspunkter for fjordbesøk.

9. Togturer med spektakulær utsikt

Lonely Planet er bare én av mange medier som har rangert reisen med Bergensbanen som en av verdens aller vakreste togturer. Men Norge har også flere andre togstrekninger i verdensklasse – som Raumabanen og Nordlandsbanen. Er du klar for et skikkelig tøft eventyr?

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Les også

Sider du nylig har besøkt