Skip to main content

Tips til morsomme ting å gjøre i påskeferien

Kom i påskestemning på fjellet, ved kysten – eller kanskje du foretrekker bypåske? Her får du tips til gøyale ting du kan finne på for både barn og voksne i påskeferien, så hele familien kan ha det moro!

Snøpåske

Påskefjellet kaller! Utnytt siste rest av vinteren på langrenn i påskefjellet, og nyt påskeføre mellom furutrær og snødekte fjell – bare husk solbriller og solkrem.

Eller er du mer glad i fart? Det er alltid god påskestemning alpinanleggene, med påskerenn, musikk og arrangementer. Avslutt dagen i solveggen på afterski med noe godt i glasset.

Påska er også høysesong for toppturer på ski. Om forholdene ligger tilrette, er det lite som slår opplevelsen av å gå opp på en topp og renne ned igjen i bare T-skjorta. Husk å sjekke skredvarselet og bli gjerne med en lokalkjent guide!

Kystpåske

Lei av vinter og snø? Trekk til Sørlandet og kom våren i møte. Vandre langs strendene, kjenn lukten av saltvann og hør bølgene slå inn mot land. Lei en kajakk og skli gjennom vannet i påskesola. Husk appelsin og kakao!

Krokus, snøklokker ... våren kommer fortere til kysten, og de små, hvite sørlandsperlene og fjordlandsbyene våkner til live igjen. Her får du virkelig senket skuldrene ...

Bypåske

Når halve befolkningen trekker til fjells i påska, blir det god plass i byene. Nyt en utepils langs havna, utforsk et spennende museum, sjekk utstillingene på de lokale galleriene og prøv en ny restaurant.

Kanskje det er nå du har tid til å utforske en by du har drømt om å dra til, eller kanskje du bare trenger tips til å finne på noe nytt i egen by? Sjekk disse gode innsidetipsene fra kulturpersonligheter i de norske byene!

Konsertpåske

Er våren litt for lys og lett, synes du? Sett kursen for påskens mørkeste eventyr: Inferno Metal Festival i Oslo. Hit kommer folk fra hele verden for å dyrke det beste og siste innen metal.

Eller er Vinterjazzfestivalen i Fredrikstad litt mer din gate? Det er mye som skjer i påska, så sjekk vår smarte arrangementskalender for å finne konserter og festivaler nær deg!

Familiepåske

Mange fornøyelsesparker og dyreparker er åpne og byr på spennende påskeaktiviteter. Bli med på påskeeggjakt og prøv å løs påskekrimmysteriet i Dyreparken i Kristiansand, eller utforsk Flåklypatoppen i Alvdal. Møt dyrene på Langedrag i Nesbyen, i Bjørneparken i Flå, eller Polar Park i Bardu som også har åpent i påska.

Er det innevær? Sjekk aktivitetsprogrammet på museer og vitensentre, flere av dem har aktiviteter for barn gjennom hele påska.

En del besøksgårder, som Bergvang i Asker eller Hakallegarden i Vanylven, holder låvedørene åpne i påsken, med små og store dyr, utstillinger og kortreist mat. Kanskje du får øye på en påskekylling, eller selveste påskeharen?

Badepåske

Sugen på litt sydenfølelse? Det finnes mange badeland landet rundt som sørger for deilige temperaturer også i april.

Dersom du er skikkelig tøff og sola varmer litt, er du kanskje klar for å ta årets første dukkert? Varm deg opp igjen i en av de mange stilige saunaene som er kommet på innsjøer og fjorder nesten overalt i Norge.

Kunstpåske

Endelig kan du få tid til å gå på spennende utstillinger! Det er mange kunstperler du kan oppleve på en dagstur i Oslo-området. Norge er en kunstdestinasjon i verdensklasse, så det er mye å utforske.

Det er også deilig å ta en tur i en av de norske skulpturparkene, når de begynner å grønnes og hvitveisen står rank, for eksempel i Frognerparken eller i Ekebebergparken. Eller la byens kule street art være mål for turen?

Her er noen av de store kunstutstillingene som foregår i påsken: 

Glampingpåske

Påskemorgen slukker sorgen, spesielt når du våkner opp på et unikt hotell eller til skikkelig hyttekos. Eller prøv den oppgraderte versjonen av camping, nemlig glamping!

Eller hva med å nyte påskeaften i toppen av et tre? Det finnes mange fine tretopphytter til leie rundt omkring.

På utkikk etter flere tips til hvor du kan reise om våren? Få ti tips til herlige våropplevelser!

Se hva som skjer i påsken

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt