Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatting

  Scandic Hotels - i alle landets store byer

  Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede

  Thon Hotels - fantastisk frokost

  Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål

  Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien

  Campcation –  Bestill camping over hele Norge med Campcation

 • Transport

  Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog

  SJ NORD - opplevelsen starter på toget

  Vy express - reis med buss over hele Norge

  NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge

  DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo

  AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser

  Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget

  Arctic Campers - lei din bobil eller camper

  Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul

 • Reiser og rundturer

  Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"

  Fjord Tours - Norge i et nøtteskall® – Norges mest populære tur

  Authentic Scandinavia - reiser satt sammen av lokalkjente

  Up Norway - luksus skreddersydd av kjennere

  Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser

  Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell

  Brim Explorer – stille fjordturer med elektrisk katamaran

  Fjord Travel – Norge på sitt vakreste!

  Go Fjords - turer og aktiviteter over hele Norge

  Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer

  Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil

  Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.

 • Alpine mountain resorts

  Rauland - Skiferie i herlig høyfjellsnatur 

 • Offers

Search
or search all of Norway

Se verdens BESTE og lengste reisereklame!

Truls Svendsen reading reviews .
Photo: Plan B
Truls Svendsen reading reviews .
Photo: Plan B

Verdens beste reisereklame er norsk! Og VELDIG morsom! Hør komiker Truls Svendsen kommentere 13.000 kommentarer andre turister har lagt igjen om hva de synes om Nord-Norge, og dele tips til egne favorittopplevelser i landsdelen. 

Har du opplevd nordlysethundekjøring, badet under midnattssolen eller prøvd fiskelykken under det årlige skreifisket? Ikke det? Det er nemlig ikke like mange nordmenn som har vært i Nord-Norge som man skulle tro, spesielt ikke på ulike årstider.

Når man leser anmeldelser på Facebook og Trip Advisor og kommentarer i sosiale medier, virker det imidlertid som om våre internasjonale venner kjenner Norge, og spesielt Nord-Norge, bedre enn mange av oss. Flere turister kommer faktisk tilbake år etter år, for Nord-Norge er eksotisk.

Så hva skal til for å få flere nordmenn til å bytte ut danskebåten med hurtigbåtene langs verdens vakreste kyst?

Kanskje turistene kan overbevise deg? Visit Norway fikk hjelp av komiker og tromsøværing Truls Svendsen til å lese opp hundrevis av kommentarer fra turister som elsker Nord-Norge. Stolt nordlending som han er, deler han naturligvis sine beste tips også – de får du etter filmen!

Så bare finn frem popcorn og len deg tilbake: Her er fire timer (!) med nordnorsk skryt og humor – i det som må være verdens aller lengste reisereklame. Stuntet ble i mars 2022 dessuten kåret til verdens aller beste reisereklame, da den ble kåret til "Best in show" under HSMAIs (Hospitality Sales & Marketing Association International) Adrian Awards, som er reisebransjens svar på Oscar. Du kan lese alle de 13.000 kommentarene her, eller i slutten av filmen.

Kort oppsummert: Det er lite som kan måle seg med Nord-Norge, for her er det så mange ting å gjøre som du ikke kan oppleve noe annet sted.

Langs den ville kystlinjen finner du koselige fiskevær og små øysamfunn, og hvite paradisstrender som er mye finere – og en smule mer forfriskende – enn dem du finner i langt sydligere strøk. Lyset er også helt spesielt, både om sommeren og vinteren. Det arktiske klimaet byr på dramatiske væromslag som lett får Instagram-kontoen din til å gå bananas, og flere unike dyr trives godt her. Og selv om vi er langt nord, kan du også få med deg pulserende byliv, festivaler og masse god mat.

Det er faktisk ikke mange andre steder i verden hvor du kan gjøre så mye kult og eksotisk på én og samme ferie.

Her er noen av turistenes favorittopplevelser:

“The most amazing beach! You should visit Bleik, and if the weather is nice, stay and have a picnic. And maybe even go for a swim if you are the tough type!”

The beach at Bleik in Northern Norway .
Photo: Christine Baglo
The beach at Bleik in Northern Norway .
Photo: Christine Baglo

“To see the orcas and the humpbacks in the Skjerøvy fjord was one of the most intense, charming and beautiful experience I’ve had!”

Whale safari in Tromsø .
Photo: Asgeir Helgestad / Visitnorway.com
Whale safari in Tromsø .
Photo: Asgeir Helgestad / Visitnorway.com

“Did the dog sledding in Tromsø last year. Fell more times than I would like to admit ... But I’d do it again in a heartbeat!”

Dog sledging in Tromsø .
Photo: Bård Løken
Dog sledging in Tromsø .
Photo: Bård Løken

“We had a brilliant midnight sun holiday in Norway in July a few years back, it was magical to see the sun high in the sky in the middle of the night!”

Midnight sun in Helgeland .
Photo: Visit Helgeland
Midnight sun in Helgeland .
Photo: Visit Helgeland

“Fantastic place to learn about cod fishing.”

Fishing in Vesterålen .
Photo: Marten Bril
Fishing in Vesterålen .
Photo: Marten Bril

“I love Norway and have been to experience the northern lights and Sami culture in Tromsø.”

Snowshoeing in Tromsø .
Photo: Kari Schibevaag / Visit Tromso
Snowshoeing in Tromsø .
Photo: Kari Schibevaag / Visit Tromso

Drømmen om Nord-Norge

Jeg blir stolt av all rosen, men ikke overrasket. Det finnes jo ikke noe vakrere plass i hele verden! sier Truls Svendsen.

Han må likevel innrømme at han faktisk måtte flytte til hovedstaden for å finne ut hvor spesielt Nord-Norge egentlig er.

– Når du går rundt i nord, er du så vant med å ha alle fjellene rundt deg hele tiden. Sånn er det bare. Men det er jo egentlig heeelt fantastisk, sier han.

Han er ikke alene om å tenke det. Hjemmesommeren 2020 var ferien da ekstra mange nordmenn valgte Lofoten, Vesterålen, Senja og Helgelandskysten som reisemål. Andre kjørte Kystriksveien, kåret til en av verdens vakreste reiserutener, til kulturbyen Bodø og Salten. En del av dem kom seg også til turmekkaet Narvik i Nordland, eller helt opp til ville og vakre Finnmark, med turistmageter som blant annet Nordkapp og fuglekikkerparadiset Varanger.

7 på topp 10-listen

Likevel er det altså fortsatt mange som har til gode å oppleve landet vårt i nord. Det finnes ingen statistikk på hvor mange søringer som aldri har vært der – men det er veldig mange av dem som drømmer om det.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Finn.no sommeren 2020, da «alle» skulle feriere i Norge, var det nettopp Nord-Norge som var nordmenns ubestridte drømmereisemål i eget land, uavhengig av pris og reiselengde. Hele syv av ti reisemål lå i Nord-Norge.

– Søringer skjønner ikke hva de går glipp av! Har du aldri vært nordpå, må jeg bare si: PRØV DET! Du kommer til å bli så forelsket at du bare vil tilbake igjen. Folk jeg har med nordover slutter aldri å snakke om hvor vakkert det er, sier Svendsen, som tror årsaken er fordi folk sørpå mangler kunnskap om hvor unikt og spennende det egentlig er der oppe i nord.

Two people hiking in Værøy in the Lofoten Islands in Northern Norway
Hiking in Værøy, Lofoten.
Photo: Kristin Folsland Olsen / Visitnorway.com

Store matopplevelser

Svendsen elsker også maten du får servert i regionen.

– Mye av den kommer sprellfersk fra havet, med spesialiteter som skrei og kongekrabbe, men viltkjøttet er også en delikatesse, som reinsdyr laget på samiske tradisjoner.

– Mange vet ikke hvor bra mat man får i nord. Man gå ut og SPISE! Samboeren min og jeg var i Harstad forleden og spiste på restauranten Umami, og det var en fantastisk matopplevelse. I Tromsø, hvor jeg er fra, bør man teste Mathallen. Neste gang vi skal oppover, skal vi spise på Smak. Det gleder jeg meg veldig til, påpeker han.

 Er du i Å, ytterst i Lofoten, må du besøke restauranten og rorbuene Maren Anna, mener han. Gjerne etter en fjelltur.

– Det å kunne gå på de minste toppene uten å være topptrent, og så sette seg og spise nydelig mat og drikke etter turen – det føles så sykt fortjent. Jeg er også fan av ei bok med «50 toppturer i Lofoten» av Kristin Folsland Olsen. Perfekt for å finne en tur som passer formen og dagen.  Jeg liker også å gå turer til fiskevann, og dem er det jo mange av i nord, fortsetter Svendsen.

Elsker det nordnorske lynnet

Han trekker også fram det nordnorske lynnet som noe helt spesielt, som gjør det ekstra hyggelig å reise rundt i området.

– I nord får man fete naturopplevelser, kombinert med veldig trivelige folk, og det digger jeg. Folk sier at nordlendinger er varme. Jeg synes også at de er åpne og direkte, gjestfrie, og – ikke minst – ekstremt lette på tråden! Så er man singel, er en tur nordover helt perfekt, flirer han. 

Svendsen får støtte av Melina på Facebook, som forteller hva hun likte aller best med Nord-Norge: «Personal space and good looking men ❤️ »

Lurer du på hva nordlendingene selv anbefaler deg å gjøre på en tur nordover? Sjekk ut disse lokaltipsene til Nord-Norge!

Nordmenns topp 10 drømmereisemål

Nordmenns topp 10 drømmereisemål i Norge i 2020:

1. Lofoten

2. Nord-Norge

3. Svalbard

4. Sørlandet

5. Helgelandskysten

6. Hurtigruten

7. Kristiansand

8. Vestlandet

9. Finnmark

10. Nordkapp

Kilde: Finn.no

Nordmenns topp 10 drømmereisemål

Nordmenns topp 10 drømmereisemål i Norge i 2020:

1. Lofoten

2. Nord-Norge

3. Svalbard

4. Sørlandet

5. Helgelandskysten

6. Hurtigruten

7. Kristiansand

8. Vestlandet

9. Finnmark

10. Nordkapp

Kilde: Finn.no

Mer om landsdelen

Reis rundt i Nord-Norge

Inspirasjon til ferien

Finn overnatting og aktiviteter

Filtrer søket og sjekk ut de ulike tilbudene i Nord-Norge her.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Generelt
  Tilgjengelighet
  Aldersgrense
  • Show More
  • No available filters
  Rabatt
  • Show More
  • No available filters
  Vanskelighetsgrad
  Landskap
  • Show More
  • No available filters
  Prisklasse
  Årstid
  Overnatting
  Camping
  • Show More
  • No available filters
  Hotellfasiliteter
  • Show More
  • No available filters
  Romfasiliteter
  Skidestinasjoner
  Utendørsaktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Alpint
  Sykling
  Kano og kajakk
  Langrenn
  Fisking
  • Show More
  • No available filters
  Fottur
  Dyreliv og safari
  • Show More
  • No available filters
  Vinteraktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Planlegg reisen
  Reiseinformasjon
  • Show More
  • No available filters
  Tjenester
  • Show More
  • No available filters
  Taste Norway
  Lokalmat
  Barer og puber
  Restauranter og kafeer
  • Show More
  • No available filters
  Aktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Aktiviteter for barn
  • Show More
  • No available filters
  Strender
  Shopping
  • Show More
  • No available filters
  Fornøyelsesparker
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Generelt
Tilgjengelighet
Aldersgrense
 • Show More
 • No available filters
Rabatt
 • Show More
 • No available filters
Vanskelighetsgrad
Landskap
 • Show More
 • No available filters
Prisklasse
Årstid
Overnatting
Camping
 • Show More
 • No available filters
Hotellfasiliteter
 • Show More
 • No available filters
Romfasiliteter
Skidestinasjoner
Utendørsaktiviteter
Aktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Alpint
Sykling
Kano og kajakk
Langrenn
Fisking
 • Show More
 • No available filters
Fottur
Dyreliv og safari
 • Show More
 • No available filters
Vinteraktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Planlegg reisen
Reiseinformasjon
 • Show More
 • No available filters
Tjenester
 • Show More
 • No available filters
Taste Norway
Lokalmat
Barer og puber
Restauranter og kafeer
 • Show More
 • No available filters
Aktiviteter
Aktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Aktiviteter for barn
 • Show More
 • No available filters
Strender
Shopping
 • Show More
 • No available filters
Fornøyelsesparker
Clear Filters
Back To Top