Skip to main content

Planlegg reisen til Østlandet

Østlandet er landets mest opplevelsestette region. Her kan du kombinere storbyliv og museer i verdensklasse med svaberg, fjellturer og skianlegg. Og massevis av gøyale aktiviteter for familier!

Sør for Dovre og Rørosvidda og øst for Langfjella ligger Østlandet, der du finner landets bredeste opplevelsestilbud.

Regionens hjerte er Oslo. Byen er i stadig endring, og det er alltid noe nytt å se og å oppleve. Det nye Munchmuseet er bare ett eksempel på byens nyskapende arkitektur, og er et museum i verdensklasse. Nyt lekre restauranter og pulserende kulturliv, og sjekk ut de mest trendy barene. Du får opplevd mye bare på en langhelg i hovedstaden, fra turer langs havnepromenaden og gatekunst til shopping og flytende badstuer.

En kort kjøretur utenfor byen kan du tråkle deg gjennom flere kystperler langs Oslofjorden, før du fortsetter å utforske historiske sommerbyer og den vakre skjærgården i Østfold og Vestfold. Fra varme svaberg er det ikke langt til høye fjell, frodig kulturlandskap og daler proppfulle av morsomme aktiviteter, som Hallingdal, Gudbrandsdalen og Østerdalen.

For det er på Østlandet nordmenn flest bor, og det gjenspeiles også i opplevelsestilbudet. Dette er familiedestinasjonen framfor noen, med et vell av fornøyelsesparker, dyreparker og aktivitetsparker, besøksgårder og opplevelsessentre.

Om vinteren er Østlandet et mekka for alpint og langrenn, og de fleste av landets beste skianlegg ligger her. Sommerstid blir bakkene forvandlet til et paradis for terrengsyklister og annen moro. Kunstelskerne må ta turen innom Kistefos på Hadeland, kun en times kjøring unna Oslo.

Regionen byr også på mektige naturopplevelser hvis du vil sykle eller vandre. Utforsk både tøffe og barnevennlige stier i nasjonalparker som Jotunheimen og Rondane, eller bli med en guide på moskussafari på Dovrefjell. I Telemark kan du til og med få haik til toppen av et av Norges beste utsiktsfjell, nemlig Gaustatoppen.

Utforsk tilbudene under, eller gå rett til:
Kulturattraksjoner og museer | Familieaktiviteter | Fotturer | Vintermoro | Overnatting | Mat og drikke | Transport

Ting å gjøre

Fra kunst og kultur til storslått natur – her finner du høydepunktene.

Finn flere kulturattraksjoner

Familieaktiviteter

På Østlandet står opplevelsene i kø for små og store. Kjenn sommerfulger i magen på klatring, rafting, terrengsykling og juving, eller sjekk ut noen av de kule aktivitetene under.

Populære fotturer

Prøv deg på noen av de flotteste turene på Østlandet.

Vintermoro

Fra flere av landets beste alpintanlegg og langrennsløyper til gøyale aktiviteter uten ski på bena – dette bør du få med deg om vinteren.

Overnatting

Fra komfortable hoteller til koselige hytter – finn ditt krypinn.

Mat og drikke

På Østlandet finner du alt fra tradisjonsrike spisesteder til moderne luksusrestauranter. Dette er noen av de som får best karakterer på TripAdvisor.

Reiseinformasjon

Mer detaljert reiseinformasjon får du på de offisielle nettstedene til de ulike destinasjonene på Østlandet. Du kan enkelt planlegge reisen med Entur.

Flere reisetips

Få gode ferietilbud

Book en ferdigpakket norgesferie spekket med opplevelser hos våre partnere.

Østlandet tilbyr også …

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

Sider du nylig har besøkt